Kommunen vil give Kulturnatten midler til udvikling

Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme ønsker at finde ud af, hvordan Kultur- og Idrætsnatten kan udvikles over de kommende år. Foto: Sønderborg Kommune

Kommunen vil give Kulturnatten midler til udvikling

Sønderborg Kommune støtter hvert år Kultur- og Idrætsnatten, som samler i omegnen af 20.000 mennesker en fredag sidst i august. I år måtte arrangementet aflyses pga. Covid-19, og nu ønsker Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme, at tilskuddet bevilges til en udviklingsproces.

Tilskuddet til Kultur- og Idrætsnatten ligger på ca. 170.000 kr. om året. Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme indstiller, at beløbet til den aflyste kulturnat i år bevilges alligevel. En indstilling som Byrådet skal tage stilling til.
 
Formålet er at finde ud af, hvordan Kultur- og Idrætsnatten kan udvikles over de kommende år.
 
– Kultur- og Idrætsnatten er et fantastisk arrangement. Et udstillingsvindue uden lige for, hvad kommunen alt byder på af frivillighed, kreativitet, netværk, omsorgsarbejde, idræt og ildsjæle. Et besøgstal på omkring 20.000 mennesker hvert år taler for sig selv. Aflysningen i år har givet os en – ufrivillig – mulighed for at omprioritere de afsatte midler til at udvikle Kulturnatten, og jeg glæder mig til at se de udviklingsmuligheder, der dukker op i processen, siger formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme, Stephan Kleinschmidt.
 
Kultur- og Idrætsnattens styregruppe skal – sammen med Folkeoplysningsudvalget og Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme – deltage i udviklingsarbejdet.
 
– Det er en af de største enkeltbegivenheder i Sønderborg Kommune. Det er et imponerende arrangement, som vi kan takke styregruppen for Kultur- og Idrætsnatten for. De har knoklet hvert eneste år for at skabe denne fantastiske aften for hele Sønderborg Kommunes foreninger og borgere, supplerer udvalgets næstformand, Jesper Kock.
 
FAKTA
Hvis Byrådet godkender indstillingen fra Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme om at bevilge 170.000 kr. til en udviklingsproces, så skal pengene bruges på denne måde:

  • De 35.000 kr. kan anvendes til en udviklingsproces, som skal munde ud i en udviklingsplan for de kommende år af Kultur- og Idrætsnatten.
  • Det resterende beløb fordeles over årene 2021-2023 med ca. 45.000 kr. hvert år til udmøntning af udviklingsplanen.
  • Kultur- og Idrætsnattens styregruppe på syv medlemmer skal sammen med Folkeoplysningsudvalget og Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme deltage i udviklingsarbejdet.
  • Arbejdet ventes afviklet i sidste kvartal af 2020.

 

Kontaktinformation:

Stephan Kleinschmidt
Formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme
tlf. 2790 0217

Jesper Kock
Næstformand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme
tlf. 2790 0209

Nicolai Dupont Heidemann
Direktør i Kultur og Erhverv,
tlf. 2025 9933

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top