Kommunen inviterer til borgermøde om Masterplan for Hertugernes Augustenborg

I Augustenborg er der store muligheder for byudvikling med udgangspunkt i Hertugernes Augustenborg, og byen rummer en enestående og vigtig historie, der både set i forhold til Sønderborg Kommune og resten af Danmark er unik.
 
Har du en holdning til, hvordan det potentiale skal forløses eller er du bare interesseret i at høre mere om tankerne for Masterplanen for Hertugernes Augustenborg, så sæt kryds i kalenderen tirsdag den 25. januar 2022. Her inviterer Sønderborg Kommune til borgermøde om Masterplanen for Hertugernes Augustenborg. Mødet finder sted i Augustenborghallerne med start kl. 19, og dørene åbnes kl. 18.15. Mødet forventes at vare ca. halvanden time.
 
– Vi glæder os til at inddrage borgerne i processen med masterplanen for Hertugernes Augustenborg. Augustenborgs unikke historie og arkitektoniske fremtræden som hertugby er en enestående fortælling, der sammen med byens kulturelle profil og bynære natur giver Augustenborg et stort turismepotentiale. En masterplan skal sikre, at den fortælling spiller sammen med byens handel og erhvervsliv på kort og lang sigt. Derfor bliver borgere og foreninger i Augustenborg nu inviteret med i arbejdet, siger Erik Lauritzen, borgmester i Sønderborg Kommune.  

Masterplanen for Hertugernes Augustenborg skal være klar i første halvår af 2022, og planen skal derefter behandles politisk. 
 
Målet for borgermødet er at præsentere deltagerne for arbejdet med udviklingen af Hertugernes Augustenborg og den kommende masterplan med de fire spor: Historie, Kultur, Natur og Erhverv. Der kommer en introduktion til sporene, som skal indgå i masterplanen, samt hvordan man kan deltage i sporene og processen med masterplanen. På borgermødet vil deltagerne også kunne høre, hvordan Sønderborg Kommune tænker i partnerskaber, og hvordan store og små samarbejder omkring byens udvikling tænkes med i masterplanen.
 
Efter borgemødet er muligt at blive klogere på borgergruppens arbejde med udviklingen af Augustenborg havn, og hvordan man kan deltage i denne proces.
 
Grundet coronarestriktionerne er der krav om fremvisning af coronapas for at deltage i borgermødet. Der vil samtidig blive stillet krav om, at der bæres mundbind, indtil man har taget plads til arrangementet.
 
Tilmelding:
For at vi kan håndtere coronasituationen bedst muligt kræver deltagelse i borgermødet tilmelding. Det kan ske på dette link: www.sonderborg.dk, under Temaer og Borgermøder. Tilmelding sker efter først til mølle princippet og der er plads til 160 deltagere til arrangementet.
Seneste tilmelding er mandag den 24. januar kl. 9.
 
Fakta:
I oktober 2021 besluttede Økonomiudvalget i Sønderborg Kommune at sætte gang i forslag til en masterplan for Hertugernes Augustenborg. Det skete ved at godkende kommissoriet og processen for udarbejdelse af Masterplan for Hertugernes Augustenborg, som er forankret i Økonomiudvalget.
Byrådet har bevilget 2,5 mio. kr. til udarbejdelsen af selve masterplanen.
Masterplanen for Hertugernes Augustenborg skal understøtte den gode udvikling i Augustenborg, og arbejdet med masterplanen for Hertugernes Augustenborg sker i forlængelse af den bystrategi, der blev udarbejdet for Augustenborg by i 2017.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen