Kommunen har en plan for den mentale sundhedstilstand

Kommunen har en plan for den mentale sundhedstilstand

Der er meget, man selv kan gøre, for at holde sin mentale sundhed vedlige, og få det bedre. Sønderborg Kommune vil i det kommende år sætte særligt fokus på emnet med tiltag og gode råd, der kan være med til at forbedre borgernes mentale sundhed.

Med et ønske om at kommunens borgere skal have det godt, trådte Sønderborg Kommune i foråret ind i det nationale partnerskab ’ABC for mental sundhed’. Her er målet bl.a. at gøre befolkningen bevidst om, at der er noget, man selv kan gøre for at styrke og bevare både sin egen men også andres mentale sundhed.
 
Sådan holder du dig mentalt sund
ABC står i denne forbindelse for Act-Belong-Commit, som er de tre gode råd til, hvad man selv kan gøre, for at trives og have det godt. Udfoldet og oversat til dansk lyder rådende:  Gør noget aktivt. Gør noget sammen med andre. Gør noget meningsfuldt.
 
Sundhedsudvalget er netop blevet præsenteret for en plan, der beskriver hvordan kommunen vil arbejde inden for ABC-partnerskabets rammer.
 
– For et par år siden viste en undersøgelse os, at flere og flere af kommunens borgere oplever et dårligt mentalt helbred. Siden da har vi arbejdet seriøst med at vende den udvikling. Nærværende plan sikrer, at vi skærper vores fokus endnu mere. De nedlukninger og den afstand vi har været tvunget ud i, i den seneste tid med corona, har være særligt udfordrende for mange. Set i det lys, er det bare utrolig god timing, at vi er klar til at rykke endnu mere for borgernes velbefindende, siger formand for Sundhedsudvalget Helge Larsen.
 
Ud i naturen
Uge 41 er Mental Sundhedsuge, og ugen danner optakt til Verdens Mentale Sundhedsdag lørdag den 10. oktober. Da 2020 i forvejen er udnævnt som Naturens År, har kommunen, sammen med ’ABC for mental sundhed’ i denne uge sat fokus på aktiviteter og oplevelser i naturen, med en henvisning til, at man kan få inspiration til lokale oplevelser i naturen på hjemmesiden sonderborg.dk/fritid.
 
– Jeg tror de fleste ved, at de kan vedligeholde og forbedre deres fysiske sundhed ved fx at bevæge sig og spise sundt. Jeg tror, der er knap så mange der ved, at man kan vedligeholde sin mentale sundhed ved fx at være aktiv sammen med andre, eller ved at komme mere ud i naturen. Det glæder mig, at vi nu gør et nummer ud af den mentale sundhed, for en god mental sundhed er grundlaget for et godt og sundt liv i det hele taget, siger næstformand for Sundhedsudvalget Didde Lauritzen.
 
Handleplan for ABC for mental sundhed
’Handleplan for ABC for mental sundhed’ går i sin helhed ud på dels at etablere aktive, meningsfulde og fællesskabsfremmende indsatser og tilbud for borgerne, og dels at bidrage til en bred formidling af de tre gode råd: Act-Belong-Commit. Det primære fokus vil i første omgang være ungeområdet og det frivillige sociale og sundhedsfremmende område.

Kontaktinformation:

Udvalgsformand i Sundhedsudvalget Helge Larsen, tlf.: 27 90 02 05, e-mail: hla@sonderborg.dk 
Næstformand i Sundhedsudvalget Didde Lauritzen, tlf.: 27 90 39 99, e-mail dla@sonderborg.dk 

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top