Kommunen har bestilt uanmeldt tilsyn på Guderup Plejecenter

To vidt forskellige sager fra Guderup Plejecenter fra de seneste par måneder har fået Sønderborg Kommune til at bestille et uvildigt og uanmeldt tilsynsbesøg på plejecenteret. Det er konsulentfirmaet BDO, som udfører tilsynsbesøgene for Sønderborg Kommune, og besøget er netop blevet gennemført.
 
– Det er klart, at når vi har så alvorlige sager tæt på hinanden, så skal vi have efterprøvet vores selvforståelse, og derfor har jeg bedt om et uanmeldt tilsynsbesøg. Så uvildige personer kan komme ind og vurdere, om vi lever op til det, vi skal eller om der måske er nogle problemer, vi skal handle på. Vi har indtrykket af, at vi generelt leverer en god pleje og omsorg på Guderup Plejecenter, så vi håber, at der er tale om enkeltstående episoder, men det er det, vi får afprøvet af eksterne konsulenter, siger Helle Mønsted Nielsen, der er direktør for Job og Velfærd, og dermed er dirktør for ældreområdet i Sønderborg Kommune. 

Resultatet af tilsynsbesøget kendes først om et par måneder. Indtil da arbejder Guderup Plejecenter videre med de tiltag, der er allerede er iværksat, og som Byrådet blev orienteret om på byrådsmødet den 24. marts 2021. Der er ekstraordinært Social- og Seniorudvalgsmøde tirsdag den 30. marts 2021, hvor en handleplan om Guderup Plejecenter vil blive fremlagt.
 
Guderup Plejecenter har ved de uanmeldte tilsyn af BDO de seneste tre år fået fine tilsynsrapporter. Også Arbejdstilsynet var tilfreds med plejecenterets arbejdsmiljø, da det i juli 2020 vurderede Guderup Plejecenters arbejdsmiljø.
 
Fakta
Sønderborg Kommune har en driftsaftale med BDO om at gennemføre 1 årligt uanmeldt tilsynsbesøg på kommunens plejecentre mm. Derudover kan der bestilles ekstraordinære tilsyn.
BDO er en privat leverandør, der gennemfører tilsyn på ældreområdet og det sociale område i en lang række kommuner over hele landet, der blandt andet tæller plejecentre, hjemmepleje samt trænings- og rehabiliteringscentre samt bosteder, aktivitets- og samværstilbud og lignende. 

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen