Kom og vær med til at hylde vores veteraner

Kom og vær med til at hylde vores veteraner

Kom og vær med til at hylde vores veteraner
Sønderborg Kommune har, lige siden Danmark i 2009 indførte Den Nationale Flagdag, valgt at være aktiv i markeringen. Således også i år, hvor det imidlertid bliver lidt anderledes – både fordi 5. september er en lørdag og på grund af Coronaen.

 

KommuneNyheder - Kom og vær med til at hylde vores veteraner
Det er 11. år i træk, Sønderborg Kommune inviterer tidligere udsendte og deres pårørende til markeringen på Rådhustorvet, hvor kommunen også har rejst en mindesten for alle tidligere og nuværende udsendte i internationale missioner. Håbet er, at også mange borgere dukker op for med deres tilstedeværelse at være med til at hylde veteranernes indsats.
 
Da 5. september i år er en lørdag, foregår ceremonien allerede kl. 14 – og ikke som normalt kl. 17.30. Arrangementet omfatter musikalske indslag med Flyverhjemmeværnets Musikkorps fra Kolding, faner, lægning af kranse og buketter, uddeling af medaljer til udsendtes børn og taler.
 
– Jeg er glad for, at vi fastholder denne årlige markering. I et kort øjeblik stopper vi tiden og holder fokus på den indsats, som vores udsendte i internationale missioner yder og har ydet igennem en lang årrække. Det er indsatser, der sætter vores frihed, fred og demokrati i perspektiv. Vi kan som danskere være stolte af vores internationale indsats, og derfor er det på sin plads, at vi hylder dem, som vi kan takke for indsatsen og vores ret til at være stolte, siger borgmester Erik Lauritzen, som er arrangementets første taler.
 
Sønderborg Kommunes veterankoordinator, Kim Andersen, siger:
– Det betyder meget for veteranerne, at der er opbakning til Den Nationale Flagdag. Som udsendte i andre lande har de sat meget på spil, og mange af dem har det svært bagefter. Anerkendelsen, som vises os den 5. september hvert år, er en vigtig del af veteranernes mulighed for at vende tilbage til et godt liv, og derfor håber jeg, at mange møder op på Rådhustorvet.
 
Veterankoordinatorens arbejde består i på alle måder at støtte veteraner, der er vendt hjem fra internationale missioner. Han faciliteter netværk, arrangerer cafémøder, hjælper dem, der har brug for støtte til fx psykologhjælp, og koordinerer rekreation for familier, som i Sønderborg Kommune har mulighed for ophold på Kegnæs Fyr.
 
Programmet for lørdag den 5. september indledes kl. 14 med velkomst ved kommunaldirektør Tim Hansen, hvorefter borgmester Erik Lauritzen taler. Efter uddeling af medaljer til de udsendtes børn og lægning af kranse og buketter taler major Mogens Nielsen på vegne af de tidligere udsendte. Arrangementet krydres med musikalske indslag, som Flyverhjemmeværnets Musikkorps står for.
På grund af Coronaen er der i år ikke socialt samvær for veteranerne og ceremoniens øvrige deltagere bagefter.
https://mcusercontent.com/5f3762aadd5d312003cf9cc61/images/786d9d84-b14b-4d31-9f6d-543969b4f137.jpg

Kontaktinformation:

Veterankoordinator Kim Andersen, tlf. 27 90 74 99.

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen