Kær Halvøstien bliver både vandrerute og kystnær natursti

I 2016 vedtog det daværende Teknik- og Miljøudvalg i Sønderborg Kommune, at der skulle etableres en kystnær natursti på Kær Halvø. Den 12 kilometer lange rute går fra Verdens Ende i Sønderborg, langs vandet, rundt om Arnkilsøre og forbi mindesmærker og skovområder.

På den kystnære strækning mellem Kær Vig og Skovhuse mangler der dog et stykke på cirka 50 meter.
 
Igennem de seneste to år har stiforløbet, som går langs kystlinjen ved en privat beboelse, været forsøgt afsluttet. Der er arbejdet på løsninger som en gangbro i strandkanten for at undgå passage gennem den private have. Men Kyst-direktoratet har ikke godkendt løsningen på grund af strandbeskyttelseslinjen.
 
Sagen blev behandlet på byrådsmødet i februar, hvor den blev sendt tilbage til Natur-, Klima- og miljøudvalget til fornyet behandling.
 
Johanna-Maria Precht, der er formand for Natur-, Klima- og Miljøudvalget, er glad for, at udvalget har peget på løsningen, som både går langs kysten og ad eksisterende veje.
 
– Kær Halvøstien etableres både som en sti langs kysten, som man kan bruge, når det ikke er højvande. Ved højvande går man langs de eksisterende veje og markvej. Kær Vestermark er et skønt naturområde med historiske oplevelser, og det glæder mig, at vi får afsluttet stien på en god måde, siger Johanna-Maria Precht.   

Det betyder, at det bliver muligt at fortsætte ad ruten langs kysten via to simple terræntrapper til stranden. Der bliver skiltet med natursti ad stranden, som ikke kan passeres ved højvande. Alternativet bliver vandreruten fra kysten og ind i på Kær Halvø ad Folehave-Hestehave og tilbage til kysten ad en markvej ud for Rønhave.  
 
– Vi satte det her projekt i gang for en del år siden, og nu skal det fuldføres på en måde, så ruten ikke går igennem den private have. For det bliver en fantastisk og naturskøn rute langs vandet. Alternativt kan man tage den anden rute ind på halvøen og måske besøge de gårdbutikker, der er i området, siger Daniel Staugaard, der er næstformand i Natur-, Klima- og Miljøudvalget.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top