Helhedsplan har sikret kvalitet i skoler og dagtilbud

Sønderborg Byråd vedtog en helhedsplan i 2017 med det formål at øge kvaliteten samt at skabe sammenhæng inden for dagtilbud og skoler.
 
Kvalitet i dagtilbud og skoler – En helhedsplan for Børn og Uddannelse indeholder 15 anbefalinger. Helhedsplanen er nu blevet vurderet med hensyn til, hvordan den fungerer og bruges på Sønderborg Kommunes institutioner.
 
Evalueringen viser, at på de fleste mål er der sket en positiv udvikling over de seneste fem år. Det glæder Jesper Smaling, der er formand for Børne- og Uddannelsesudvalget.

– Sønderborg Kommune har store ambitioner for børn og unge. Realiseringen af disse ambitioner fordrer, at vi skaber gode rammer, så vores børn og unge får de bedste muligheder for et godt liv. Helhedsplanen skal være med til at sikre de gode rammer, og evalueringen viser, at der er sket en positiv udvikling, og at alle 15 anbefalinger stadig er relevante, siger Jesper Smaling.  

Evalueringen viser, at gennemsnittet for afgangskaraktererne i Sønderborg Kommune er steget fra 7,2 i 2017 til 7,8 i 2021. Sønderborg Kommunes karaktergennemsnit ligger højere end de andre sønderjyske kommuner. Sønderborg Kommune har igennem en årrække ligget højt i trivselsmålingen og ligger i 2020/21 på 92 procent og dermed lidt over landsgennemsnittet, der har været faldende siden 2017 og ligger på 90,9 procent.  
 
Evalueringen viser også, at helhedsplanen har fungeret som et fælles grundlag for det pædagogiske og specialiserede arbejde på i dagtilbud og skoler, og at de 15 anbefalinger er blevet implementeret i forskellig grad.
 
Jesper Larsen, der er næstformand i Børne- og Uddannelsesudvalget, er glad for, at syv af anbefalingerne er implementeret som en del af driften på institutionerne.

– Evalueringer viser, at alle anbefalinger stadig er relevante for ledere og medarbejdere i dagtilbud og skoler. Derfor skal der nu arbejdes med de anbefalinger, som det ikke er lykkedes helt at komme i mål med. Alle anbefalinger er nemlig vigtige for at skabe kvalitet på tværs af dagtilbud og folkeskoler, siger Jesper Larsen.  

Evalueringen skal bruges til at udarbejde Helhedsplan 2.0. Blandt anbefalingerne, som er lykkedes, er mulighed for rullende skolestart, digitalt bookingsystem til dagtilbud samt fokus på at ansætte uddannet personale i de kommunale dagtilbud og skoler.
 
Byrådet har desuden afsat en årlig anlægspulje på 4 mio.kr. til implementering af helhedsplanen. Puljen er i 2021 og 2022 brugt på madkundskabslokale på Rinkenæs Skole, faglokale på Hørup Centralskole og  faglokale til Håndværk og Design på Nydamskolen. På denne uges møde i Børne- og Uddannelsesudvalget blev det desuden godkendt, at sætte penge af til klasselokaler på Humlehøj-Skolen samt udearealer ved Augustenborg Skole.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top