Græsset bliver højere på grønne områder i Sønderborg Kommune

Græsset bliver højere på grønne områder i Sønderborg Kommune 

Byrådet i Sønderborg Kommune har vedtaget en række budgetreduktioner på grønne områder på grund af den økonomiske situation. Borgerne vil med forårets komme opleve et ændret serviceniveau, som både giver længere græs og mere biodiversitet.

I forbindelse med sidste års budgetbesparelser i Sønderborg Kommune skulle der findes reduktioner på den grønne drift. Besparelserne slår igennem nu og vil blive synlige i løbet af foråret. Det ændrede serviceniveau vil borgerne opleve i form af længere græs på grønne områder.
 
Sønderborg Kommune vedligeholder over 100 græsarealer i hele kommunen. Græsarealerne, som fx er er grønne områder, grønne kiler i boligområder og grønne områder med legepladser, har forskellige plejeniveauer fra område til område. Vedligeholdelsesniveauet ændres nu, så borgerne vil opleve, at græsset vil komme til at stå højere. 
 
–  Vi har nogle reduktionskrav, som gør, at de grønne områder vil blive slået mindre, end borgerne er vant til. Men det har den positive effekt, at det længere græs giver plads til mere biodiversitet. Men folk skal forberede sig på, at grønne områder og parker kommer til at se lidt anderledes ud i løbet af foråret, siger Johanna-Maria Precht, der er formand for Naur-, Klima- og Miljøudvalget.
 
Det ændrede serviceniveau på de grønne områder og parker giver en besparelse på cirka 500.000 kroner hvert år frem mod 2026.
 
– Vi står i en alvorlig økonomisk situation, hvor vi bliver nødt til at ændre på vedligeholdelsen af vores mange græsarealer. Men vi har selvfølgelig friholdt fodboldbanerne på vores idrætsanlæg, siger Daniel Staugaard, der er næstformand i Natur-, Klima- og Miljøudvalget. 

Områder som legepladser og parker skifter fra græsslåning en gang i ugen til hver 14. dag, mens der er forskellige plejeniveauer for øvrige grønne områder, men som udgangspunkt vil græsset i de områder blive slået en eller to gange i sæsonen.
 
sonderborgkommune.dk/vedligeholdelse-groent kan man se vedligeholdelsesniveauet for de grønne områder, som Sønderborg Kommune står for.
 

Kontaktinformation:

Johanna-Maria Precht
Formand for Natur-, Klima- og Miljøudvalget
Tlf. 26 34 08 15.
 
Daniel Staugaard
Næstformand for Natur-, Klima- og Miljøudvalget
Tlf. 51 22 23 54
 
Keld Rysgaard
Afdelingsleder Anlæg & Infrastruktur
Tlf. 27 90 81 11

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top