Frivillighedens Hus bliver til nyt kviktest-center

Den 12. april kommer det 12. kviktest-center i Sønderborg Kommune. Det sker, når et nyt kviktest-center åbner i Frivillighedens Hus på Perlegade 50, altså midt på gågaden i Sønderborg.
 
Baggrunden for det nye testcenter er den gradvise genåbning, der har givet et meget stort pres fra borgerne på de 11 eksisterende kviktest-centre i Sønderborg Kommune, specielt hen over påsken frem mod genåbningen af liberale erhverv samt skole- og uddannelsesområdet den 6. april.
 
– Derfor har vi i Sønderborg Kommune rettet henvendelse til regionen for at høre om mulighederne for at øge testkapaciteten i Sønderborg Kommune, hvis vi kunne stille lokaler til rådighed med Frivillighedens Hus midt på gågaden. Hensigten med placeringen er at sikre et lettilgængeligt kviktest-tilbud, som kan benyttes både af ansatte i bymidtens butiks- og erhvervsliv samt af borgere og kunder, der skal kunne påvise et negativt testsvar for eksempelvis at kunne gå til frisør eller lignende. Samtidig tænker vi også på det fremtidige behov for testsvar, der vil vokse de kommende uger og måneder, når cafeer, restauranter og lignende genåbner, siger Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen. 

Regeringens første fase af den gradvise genåbning af det danske samfund understøttes af massiv testning med både PCR-test og kviktest. Dette er en væsentlig brik i coronapassets udrulning, og i den sammenhæng har Sønderborg Kommune i samarbejde med regionen allerede etableret 11 kviktest-centre, der geografisk spreder sig som et fintmasket net i hele kommunen. Disse 11 steder har været i drift siden medio februar. Det er Region Syddanmark, der har ansvaret for kviktestningen på kviktest-centrene. Regionen bruger Carelink som leverandør af kviktest.
 
Fakta om kviktestcentre i Sønderborg Kommune:
Det nye kviktest-center i Frivillighedens Hus åbner mandag den 12. april 2021.
Adressen er Perlegade 50, 6400.
Åbningstiderne vil være alle hverdage fra kl. 8.30 til 17.00.
 
De nuværende 11 kviktest-centre i Sønderborg og deres åbningstider kan findes via dette link: https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/kort-over-covid-19-testcentre?Kort%20over%20COVID-19%20testcentre.
Kviktest-centeret i Frivillighedens Hus vil først kunne ses i oversigten fra mandag den 12. april.
 

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen