Friere rammer til ny forpagter i Det Sønderjyske Hus

Friere rammer til ny forpagter
i Det Sønderjyske Køkken

Går du med en drøm om at blive selvstændig med egen café eller restaurant, er chancen der nu. Sønderborg Kommune sender nemlig driften af Det Sønderjyske Køkken i udbud, og det sker i en ny version med større frihed til, at forpagteren kan udfolde egne ideer.

Det Sønderjyske Køkken blev etableret for fire år siden, og kontrakten med den første forpagter – to kokke – udløb 1. juni i år. Duoen har ikke ønsket at søge om en ny fireårig periode. Det Sønderjyske Køkken, som deler adresse med Visit Sønderborgs turistbureau og Frivillighedens Hus, har stået tomt siden 1. juni.
Sønderborg Kommune havde tidligere på året forpagtningen i udbud, men da der kun var lille interesse for udbuddet, har kommunen valgt at justere vilkårene i udbudsmaterialet. Det betyder, at man nu kan byde på cafédelen alene – eller at man kan byde på drift af både caféen og forskellige sundhedstilbud og kurser i husets undervisningskøkken.

–  Caféen skal fortsat være en kilde til alt det, der gør Sønderjylland unikt – smagene, nydelsen, historien, kulturen og naturen. Men samtidig med, at sønderjyske produkter skal ligge øverst på menukortet, så skal det også være en forretning. Derfor er jeg glad for, at udbudsmaterialet er justeret, så iværksættere, restauratører, kokke eller andre kan se spændende muligheder i det, siger Helge Larsen, formand for Sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune, og tilføjer:
– Men jeg vil da ikke lægge skjul på, at jeg håber, at den kommende forpagter også vil udnytte mulighederne, der ligger i, at huset har et meget fint undervisningskøkken.

– I Sønderborg-området er vi er rigtigt gode til innovativ produktudvikling, og det skal Det Sønderjyske Køkken gerne være et billede på. Lokalt producerede fødevarer og gode smagsoplevelser skal på caféen være en introduktion til oplevelsesøkonomierne i handelslivet, erhvervslivet og turismen og byde på oplevelser, der inspirerer og begejstrer både turister og lokale borgere, supplerer Heidi F. Jørgensen, der også er medlem af Sundhedsudvalget.

KommuneNyheder - Friere rammer til ny forpagter i Det Sønderjyske Hus

Kontaktinformation:

Udvalgsformand Helge Larsen, tlf. 27 90 02 05, mail: hla@sonderborg.dk
Direktør i Børn, Uddannelse og Sundhed, Carsten Lund, tlf. 27 90 50 02, mail: calu@sonderborg.dk
Strategi- og udbudschef Søren Jensen, tlf. 21 57 88 97, mail: srjs@sonderborg.dk

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10