Fine bedømmelser af plejecentre i kommunen

Fine bedømmelser af plejecentre i kommunen

I en tid, hvor medierne har berettet om triste tilfælde af omsorgssvigt på plejecentre, glæder Social- og Seniorudvalget i Sønderborg Kommune sig over en række fine tilsynsrapporter. Kommunen har i flere år haft et eksternt firma til at føre tilsyn.

”Pleje, omsorg og praktisk hjælp leveres med en særdeles høj faglig kvalitet. Borgerne er velsoignerede, og Tilsynet observerer over alt en god stemning og en respektfuld kommunikation og adfærd.”
Således lyder et par nedslag i tilsynsrapporten fra Tangshave Bo- og Aktivitetscenter i Nordborg. Rapporten er én af fire, der er udarbejdet efter tilsyn på plejecentre i kommunen og i denne måned forelagt til orientering for Social- og Seniorudvalget.
 
– Det er sådan, at vi i flere år har haft et eksternt firma til at foretage de driftsorienterede tilsyn på vores plejecentre. Vi ønsker, at der vurderes objektivt, så vi ikke er tvivl om uvildigheden i de tilsyn, der foretages. Når det er sagt, kan vi gang på gang glæde os over fine tilsynsrapporter, der fortæller om dygtige ledere, et engageret og omsorgsfuldt personale og gode fysiske rammer. Maksimumscore ved et tilsyn er 25, og når en rapport har en score under 23 points, skal vi have den på dagsordenen som en sag. Vi glæder os rigtigt meget over, at det sjældent sker – som også denne gang, hvor fire plejecenterrapporter blot var til orientering, siger formand for Social- og Seniorudvalget, Preben Storm.
 
Tilsynet vurderer fem forskellige forhold ved tilsynene, nemlig 1) pleje, omsorg og praktisk støtte, 2) kompetencer og udvikling (af personalet), 3) fysiske rammer, 4) dokumentation og 5) hverdagsliv. Hvert emne vurderes på en skala fra 1 til 5, som altså kan give et maksimum på 25, hvis scoren er 5 i alle fem kategorier.
 
Også Ældrerådet er godt tilpas med, at det er et eksternt firma, der fører tilsyn med Sønderborg Kommunes plejecentre og botilbud:
– For os ligger der en sikkerhed i, at tilsynet føres af BDO frem for af kommunen selv. Dernæst glæder vi os også meget over, at standarden er god, og at stort set alle tilsynsrapporter ligger på en score på mindst 23. Der er ind imellem ting, der kan forbedres hist og her, men det er der så også fuldt fokus på at få gjort, fordi det grundlæggende fundament netop er i orden, siger Karin Dalager, formand for Ældrerådet.
 
FAKTA
De fire tilsynsrapporter, der forelå til orientering til Social- og Seniorudvalget denne gang, var fra plejecentrene Tandsbjerg, Tangshave, Guderup og Center for Korttidspladser.

Kontaktinformation:

Udvalgsformand Preben Storm, tf. 27 90 02 10, mail: pst@sonderborg.dk
Ældrerådsformand Karin Dalager, tlf. 61 33 69 76, mail: ka.dalager@gmail.com
Myndighedschef Lene Herborg, tlf. 27 90 51 92, mail: lghe@sonderborg.dk
Plejecenterchef Joan Slaikjer Hansen, tlf. 27 90 56 69, mail: jshs@sonderborg.dk

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top