Færre personer får kontanthjælp i Sønderborg Kommune

Ved årsskiftet var der 334 jobparate personer på kontanthjælp i Sønderborg Kommune. Og ved status i begyndelsen af denne uge, den 6. september 2021, var det tal faldet til 194 personer – et fald på 140.
 
Det skyldes hovedsagligt arbejdet i Jobcenteret gennem indsatsen Sønderborg I Arbejde, hvor der har været særligt fokus på at skabe intensive forløb for jobparate kontanthjælpsmodtagere med sigte på job. Derudover har brugen af jobmentorer og individuelle behov vist sig at have en meget gavnlig effekt. Og så hjælper det selvfølgelig også, at efterspørgslen efter arbejdskraft er stor.
 
– Det er rigtig godt, at vi har så få kontanthjælpsmodtagere som muligt i Sønderborg Kommune. Det er naturligvis til størst glæde for personen selv, at vedkommende kommer i job og er en del af en arbejdsplads i stedet for at være på overførselsindkomst, hvilket også er godt for kommunens økonomi. Jeg har hele tiden været er overbevist om, at Byrådets igangsættelse af Sønderborg I Arbejde, hvor vi i kommunen i tæt samarbejde med virksomheder, faglige organisationer og uddannelser har gjort en ekstraordinær indsats, var det rette at gøre. Og nu viser midtvejsevalueringen, at det virker på mange områder, men ikke mindst for kontanthjælpsmodtagerne. Derfor har vi lige nu en meget lav arbejdsløshed i Sønderborg Kommune, siger Jan Prokopek Jensen, formand for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget. 

Og det ser godt ud med arbejdsløshedskøen i Sønderborg Kommune, der har taget et markant fald siden årsskiftet. Først i januar var der 1.894 ledige i kommunen, som tæller dagpengemodtagere og jobparate kontanthjælpsmodtagere. Den 6. september 2021 var tallet faldet til 1.032 ledige.
 
I forhold til kontanthjælpsmodtagere har Jobcenteret blandt andet etableret en job- og uddannelsesklub, hvor kontanthjælpsmodtagere deltager ugentligt. Her møder de ledige andre ledige, får hjælp til at lave et godt CV, øver jobsamtaler og får hjælp og inspiration til at kontakte en mulig ny arbejdsgiver.
 
– De mange gode erfaringer skal Jobcentret nu bygge oven på, så vi kan fastholde det gode arbejde internt i at hjælpe kontanthjælpsmodtagere og andre ledige ud på arbejdsmarkedet eller i uddannelse. Det gælder blandt andet det fortsatte fokus på fællesskaber, som gør, at mange føler en tilknytning til arbejdsmarkedet. Det bygger på gode relationer, tillid og dialog mellem jobcenter og borgere, hvor der hele tiden er fokus på alternative jobmuligheder og støtte fra jobmentorer, siger Niels Ole Bennedsen, der er næstformand i Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget. 

De to politikere sender samtidig en opfordring til områdets virksomheder om at bruge Jobcenteret, hvis virksomhederne mangler arbejdskraft. For der er stadig ledige akademikere, dagpengemodtagere og kontanthjælpsmodtagere, som er klar til et job. Man kan enten ringe på telefon 8872 4027 eller skrive til: virksomhedsservice@sonderborg.dk
 

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen