Enklere dokumentation skal give mere tid til ældre

Enklere dokumentation skal give mere tid til ældre

Sønderborg Kommune har fået 5,2 mio. kr. af Sundhedsstyrelsen til et projekt, som skal munde ud i en model for enklere dokumentationsarbejde. Formålet er at frigive tid til mere nærvær med og omsorg for ældre borgere.

Projektet er udarbejdet af Sønderborg Kommune i samarbejde med Dansk Selskab for Patientsikkerhed, og puljepengene kommer fra Finansloven for 2020, som indeholdt et særligt afsnit om omsorg og nærvær. Projektet gennemføres i år og næste år, medmindre COVID-19 pandemien hindrer forudsætningerne.
 
– De stigende krav til dokumentation har i lang tid været et tema, fordi vi nok alle har en fornemmelse af, at arbejdet med at dokumentere går fra den tid, som vores medarbejdere hellere vil bruge sammen med de ældre. Jeg tror også, der foregår unødig dokumentation. Så jeg er meget glad for, at vi i Sønderborg Kommune har taget initiativ til dette projekt, og jeg ser frem til nogle gode resultater – måske en model, som andre kommuner også kan få glæde af, siger formand for Social- og Seniorudvalget i Sønderborg Kommune, Preben Storm.
 
Det støttede projekt hedder ”Forenkling og kvalitet styrker omsorg og nærvær for borgerne”, og det udspringer bl.a. af en anbefaling i BDO’s analyse af ældreområdet i Sønderborg Kommune, som peger på, at der er et potentiale i gennemgå arbejdsgangene omkring dokumentation for at skabe mere tid sammen med borgerne.
Forvaltningen vil tage udgangspunkt i gode erfaringer fra arbejdet med ”I sikre hænder”, hvor det bl.a. lykkedes at reducere fejl i medicinhåndteringen, ligesom man med tidlig opsporing har fokus på at forebygge og handle hurtig på ændringer i borgernes almene tilstand.
 
I projektbeskrivelsen nævnes nærvær og omsorg, tryghed, livskvalitet og bedre overgange mellem fx hjem, sygehuse og plejecentre som gevinster for borgerne, mens medarbejderne kan se frem til bl.a. bedre overblik over borgerne, enklere arbejdsgange, mindre dobbeltdokumentation og bedre arbejdsmiljø.

Kontaktinformation:

Udvalgsformand Preben Storm, tlf. 27 90 02 10 eller mail: pst@sonderborg.dk
Stabschef Anette Andersen Krogh, tlf. 27 90 01 43 eller mail: akro@sonderborg.dk

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen