Danmarks syvende bedste ejendomsvenlighed findes i Sønderborg Kommune

Erhvervsorganisationen EjendomDanmark har for niende år i træk undersøgt hvilke kommuner, der skaber de bedste rammer for det lokale erhvervsliv gennem de betingelser, som kommunen tilbyder sine ejendomsinvestorer og ejendomsbrugere. 
 
Undersøgelsen viser, at Sønderborg Kommune kommer ind som nummer 7 af de 98 kommuner i Danmark. Det er en pæn fremgang, for i 2019 var Sønderborg Kommune nummer 23 på ranglisten, og resultatet glæder Erik Lauritzen, borgmester i Sønderborg Kommune
 
– Vi er rigtig glade og stolte over, at vi kommer ind i top ti på ranglisten. Det viser, at Sønderborg Kommune er et godt sted at have ejendomme i, og at et samlet byråds massive satsning over de seneste otte år på bedre service for erhvervslivet virker. Men vi hviler ikke på laurbærrene, for vi kan altid blive bedre, og derfor skal vi i kommunen også kigge ind, hvor der er mulighed for forbedringer til glæde for erhvervslivet, siger han. 

EjendomDanmark undersøger i sin årlige rangliste de forhold, som har betydning for ejendommene, og som kommunerne selv har indflydelse på. Det drejer sig om dækningsafgift, grundskyld, om kommunes private lejeboliger er reguleret eller ej, sagsbehandlingstiden for byggesager, byggesagsgebyrer og antallet af ejendomsforbrydelser.
 
Formanden for Erhvervsudvalget, Gerhard Bertelsen, er også meget tilfreds.
 
– Det er rigtig flot med en syvendeplads på EjendomDanmarks rangliste. Det er et skulderklap, når andre har den samme opfattelse af vores venlighed over for erhvervslivet, som vi har. Den flotte placering er derfor et godt rygstød i vores fortælling om, at Sønderborg Kommune er et godt sted at investere i, fordi vi skaber gode vilkår og rammer, siger han. 

Det holdning deles af næstformand i Erhvervsudvalget, Heidi F. Jørgensen.
 
– Det er også det, vi har oplevet de senere år, hvor der er bygget og investeret i hele Sønderborg Kommune. Endnu mere byggeri er på vej, fordi vi er et attraktivt sted at placere mursten, og fordi blandt andet pensionskasser, ejendomsselskaber, entreprenører har fået øjnene op for Sønderborg-områdets visioner og handlekraft, siger hun. 

Kommunernes ejendomsvenlighed
EjendomDanmark er erhvervsorganisationen for ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom i Danmark, og hvert år laver den en undersøgelse af kommunernes ejendomsvenlighed.
Undersøgelsen kan ses på: www.ejd.dk/edv
EjendomDanmark undersøger alene forhold, som kommunerne selv har indflydelse på, og som har betydning for ejendommene i kommunerne.
Kommunerne vurderes på følgende parametre: Dækningsafgift, grundskyld, om kommunes private lejeboliger er reguleret eller ej, sagsbehandlingstiden for byggesager, byggesagsgebyrer og antallet af ejendomsforbrydelser per 100.000 bygningskvadratmeter.
Kommunerne rangering på hvert parameter sammenregnes til en placering på den samlede rangliste.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen