Byrådsmøderne er på tour rundt i kommunen

Byrådssalen på Sønderborg Rådhus kan ikke opfylde kravene til at afvikle byrådsmøder coronasikkert, og derfor har Byrådet brugt anledningen til at vælge en anden måde at afvikle møderne på. Det sker ved at flytte byrådsmøderne ud i nogle af kommunens byer og landsbyer, og det næste byrådsmøde holdes den 30. september 2020 i multisalen i Sydals-Hallen i Tandslet. Det glæder borgmesteren.
 
– Coronasituationen har givet Byrådet anledningen for at komme på tour med byrådsmøderne og flytte demokratiet ud til borgerne i hele kommunen. På den måde får borgerne en mulighed for at overvære lokaldemokratiets arbejde på tæt hold, og samtidig kan vi også understøtte lokalområdet ved at handle der i forbindelse med afviklingen af byrådsmøderne, siger Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen. 

I de første måneder af coronakrisen blev byrådsmøderne holdt virtuelt eller på Hotel Sønderborg Strand, men efter sommerferien er møderne flyttet ud i kommunens byer og landsbyer. Byrådsmødet i oktober er allerede planlagt til at finde sted i Broager, og august-mødet blev holdt i Dyvig på Nordals.
 
Alle byrådsmøder er åbne for offentligheden. Der vil dog være begrænset adgang for tilskuere til byrådsmødet i Tandslet, da Sønderborg Kommune har besluttet at overholde det nuværende forsamlingsforbud på 50 personer, selv om politiske møder – som et byrådsmøde – er undtaget de regler.
 
Det betyder, at tilskuere til byrådsmødet i Sydals-Hallen lukkes ind efter først til mølle princippet, og når det samlede antal op på 50 personer, så lukkes dørene.
 
– Vi kan desværre se, at Covid-19 smittetallet er stigende – også i Sønderborg Kommune – og selv om, vi har ret godt styr på situationen lokalt, så vil vi i den aktuelle situation gå med livrem og seler, og derfor har vi valgt at holde os til forsamlingsforbuddets regel om ikke at være flere end 50 personer samlet for at undgå unødig smittespredning, siger Erik Lauritzen. 

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top