Bliv testet for COVID-19 i Fredericia i weekenden | Nyheder

Nu får borgere i Fredericia Kommune, der ikke har symptomer på COVID-19 mulighed for at blive testet inden for kommunegrænsen. Region Syddanmark sender deres testbiler til Messe C i den kommende weekend.

”Jeg er rigtig glad for, at regionen sender deres testbiler til Fredericia, så vores borgere har mulighed for at blive podet uden at skulle køre til Kolding. Det er langt for mange. Vi øger dermed vores chancer for at inddæmme smitten og gøre noget ved smittetrykket, som heldigvis ser ud til at være faldet i disse dage”, siger Jacob Bjerregaard, borgmester i Fredericia Kommune.

Regionen regner med, at testbilerne kan teste op til cirka 1000 borgere i løbet af weekenden.

Hav tålmodighed

Regionen oplever, at mange gerne vil testes i testbilerne, hvilket kan give lang ventetid. Kom derfor i god tid og hav tålmodighed. Har du ikke tid eller mulighed for at besøge testbilerne, anbefaler Region Syddanmark, at du booker tid i deres testcentre. Du kan booke tid til test på www.coronaprover.dk

Regionen regner med, at testbilerne kan teste op til cirka 1000 borgere i løbet af weekenden.

”Vi har i regionerne stort fokus på at få testet de borgere, der har brug for det. Vi kan mærke, at der generelt er en kæmpe interesse i at blive testet, og det er godt, at folk tager situationen alvorligt. Samtidig må jeg dog også understrege, at vi ikke kommer til at kunne teste alle borgere, der kunne ønske sig en test. Derfor er det ekstra vigtigt, at vi bruger testkapaciteten der, hvor det giver allermest mening. Det vil især sige på borgere, der har været i nærkontakt med en smittet eller har befundet sig på steder med udbredt smitte. Hvis man ikke er en af dem, vil jeg opfordre til at man overvejer om man kan give plads til andre i testkøen”, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

Borgere med symptomer på COVID-19 skal kontakte deres egen læge, der kan henvise dem til test.

 

FAKTA

Bliv testet i Fredericia

Alle borgere over 12 år i Fredericia Kommune, der ikke har symptomer på COVID-19 har mulighed for at blive testet lørdag den 26. september og 27. september i tidsrummet kl. 9.00-17.00 i Hal E (port 21) i Messe C, Vestre Ringvej 101, 7000 Fredericia.

Det er ikke muligt at bestille tid i forvejen, så du skal møde op, følge anvisningerne på stedet. Hjemmeværnet er tilstede og hjælper med at vise vej.

Husk sygesikringsbevis.

 

Har du symptomer på COVID-19?

Hvis du har symptomer på coronavirus/COVID-19, skal du testes på en af sygehusenes testklinikker. De mest almindelige symptomer er ondt i halsen, sygdomsfølelse, muskelsmerter, hovedpine, tør hoste og feber.

Tag kontakt til egen læge, så du kan blive henvist til en test for, om du er smittet med coronavirus. Lægen vil vurdere, om du skal undersøges nærmere, eller om du blot skal testes. Hvis din læge henviser dig direkte til test, skal du testes på en af sygehusenes testklinikker og kan selv bestille tid på coronaprover.dk.
 

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top