Byrådet sikrer fremdriften af udviklingen på Nordals

Byrådet sikrer fremdriften af udviklingen på Nordals

Byrådet sikrer fremdriften af udviklingen på Nordals

KommuneNyheder - Byrådet sikrer fremdriften af udviklingen på Nordals

Foto: Sønderborg Kommune

På byrådsmødet onsdag den 28. april 2021 blev politikerne enige om den videre proces for Udviklingsforum Nordals. Der afsættes 400.000 kr. i 2021 til projektledelse, fundraising og drift af udviklingsforum, og alle partier er enige om at sikre fremdriften i masterplanen ved budgetlægningen for 2022.

Nu er organiseringen af Udviklingsforum Nordals på plads. For Byrådet har onsdag den 28. april 2021 besluttet, at der i 2021 afsættes 400.000 kr. til projektledelse, fundraising og drift af udviklingsforum, og partierne er også enige om at sikre fremdriften i masterplanen ved budgetlægningen for 2022. Samtidig skal udvikling af Masterplanen fortsat forankres politisk i Økonomiudvalget, mens arbejdet forankres administrativt i Teknik- og Miljøforvaltningen, og der tilføres 200.000 kroner til intern rådgivning og myndighedsbehandling
 
– Jeg er meget tilfreds med, at vi nu har landet en konstruktion, der gør, at vi sikrer en fremdrift på Nordals. Byrådet har klart vist, at det vil udvikle Nordals med vedtagelsen af masterplanen og nu også de næste skridt, der støtter op om det videre arbejde. Nu kommer der handling bag masterplanen i tæt samarbejde med relevante personer, grupper og foreninger i Nordborg, Havnbjerg og Guderup, siger Erik Lauritzen. 

Baggrunden for beslutningen er, at Udviklingsforum Nordals har udarbejdet en 5-års masterplan for Nordals med prioriterede indsatser, der skal understøtte udviklingen på Nordals. Sønderborg Byråd besluttede i budget 2020 at afsætte 8 mio. kr. til prioritering af udviklingstiltag, der kan supplere den udvikling, der forventes at komme med etablering af Nordals Ferieresort. I forlængelse heraf besluttede Byrådet at nedsætte et Udviklingsforum Nordals, der fik til opgave at udarbejde en masterplan for Nordals.
 
Økonomiudvalget godkendte masterplanen på sit møde den 17. marts 2021 og godkendte samtidigt hvilke syv projekter, der skal gennemføres.

Følgende syv projekter i masterplanen sættes i gang i år:

  1. Etablering af projekt på den gamle Faktagrund i Nordborg
  2. Forprojekt for ”En levende butiksgade” i Nordborg
  3. Forprojekt for ”En grøn forbindelse” mellem Nordborg by og Naturpark Nordals
  4. Udarbejdelse af ”Naturbyklynge strategi” for Havnbjerg
  5. Opførelse af hus til vinterbadere ved Lavensby Strand
  6. Forprojekt for udvikling af ”Soluret og porten til Nordals” i Guderup
  7. Første del af projektet ”Et rekreativt mødested” i Moseparken i Guderup

Derudover bliver deltagerkredsen i Udviklingsforum Nordals udvidet med en repræsentant fra hver af de tre byer Nordborg, Havnbjerg og Guderup.
 
Fakta:
Sønderborg Byråd besluttede i budget 2020 at afsætte 8 mio. kr. til prioritering af udviklingstiltag, der kan supplere den udvikling, der forventes at komme med etablering af Nordals Ferieresort.  Byrådet besluttede endvidere at nedsætte et Udviklingsforum Nordals, der fik til opgave at udarbejde en masterplan for de tre større byer på Nordals; Nordborg, Havnbjerg og Guderup.
 
Masterplan for Nordals er udarbejdet af Udviklingsforum Nordals i samarbejde med repræsentanter fra foreningerne Nordborg Handel, Aktivt Havnbjerg Sogn og Guderup bylaug, lokale ildsjæle og borgergrupper.
 
Masterplanen bygger videre på Hvidbogen for Nordals, Strategi for Nordals, landsbylaugenes udviklingsplaner og øvrige udviklingsplaner, som er gældende både lokalt, kommunalt og regionalt.
 

Kontaktinformation:

Erik Lauritzen
Borgmester
Tlf. 2790 0206

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen