Byrådet godkender ny masterplan for ProjectZero

Sønderborg-området er blandt en af verdens frontløbere med CO2-reduktion, og gennem arbejdet i ProjectZero er CO2-udledningen i Sønderborg Kommune reduceret med 51,7 pct. siden 2007. For at ramme CO2-nullet i 2029 har ProjectZero udarbejdet Masterplan 2029, der beskriver, hvordan det skal ske.
 
Byrådet i Sønderborg Kommune har netop godkendt masterplanen med tilhørende handleplaner, og det glæder borgmester Erik Lauritzen.
 
– Masterplanen viser, at det kræver mange, forskellige løsninger for at komme i mål. Det overordnede svar er integrerede energisystemer, hvor forskellige energikilder og sektorer kobles sammen i et fleksibelt kredsløb, der arbejder sammen. Det betyder, at vi fortsat skal arbejde med energieffektivisering og elektrificering i boliger og erhverv gennem renoveringer, konvertering til fjernvarme og varmepumper. Vi skal derudover skabe grøn transport gennem flere elbiler samt grønne projekter inden for transportsektoren. Der er også stadig behov for at investere i biogas, vindmøllepark, Power to X og fjernvarme, og så skal vi blive endnu bedre til bruge overskudsvarme fra produktioner til fjernevarme og som rum- og vandopvarmning. Blot for at nævne nogle af de vigtigste indsatsområder, siger han. 

I masterplanen kommer der fokus på at sikre den mest omkostningseffektive vej til nullet, og det sker gennem specifikke handleplaner, som på nuværende tidspunkt er under udarbejdelse for 13 indsatsområder.
 
– ProjectZeros Masterplan 2029 er udarbejdet med inddragelse af mere end 70 lokale eksperter og interessenter, og på Byrådets vegne vil jeg gerne sige tak til alle, der har bidraget til masterplanen det sidste års tid. Deres input, viden og kompetencer er afgørende for at nå resultatet. Det bliver svært, og vi skal alle løfte i flok for at komme i mål. Men vores fokus på det lokale samarbejde om udvikling og implementering af de grønne løsninger har gjort, at vi er flere skridt foran andre, og det er derfor, at interessen for Sønderborgs klima- og energiarbejde er stort, siger borgmester Erik Lauritzen. 

De høje ambitioner og handlekraft er årsagen til, at Det Internationale Energiagentur holder deres store årlige konference i Sønderborg i 2022. Det er anden gang den placeres uden for Paris, og konferencen kommer til at betyde besøg af over 400 politikere og embedsfolk fra 50 lande, der alle skal se på Sønderborgs energi-værktøjskasse til gavn for klimaet.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen