Beboere på Guderup Plejecenter smittet med Covid-19

Som opfølgning på et tidligere smittetilfælde hos en medarbejder på Guderup Plejecenter, er såvel beboere og medarbejdere på plejecentret blevet testet fredag den 13. november 2020.  Dette er iværksat efter anvisning fra Styrelsen for Patientsikkerhed.
 
– Det har desværre vist sig, at to af vores beboere samt yderligere én medarbejder er blevet smittet. Vi tager de nødvendige forholdsregler, så vi kan bremse smitten. Beboerne er blevet isoleret fra resten af huset og alle aktiviteter på tværs i huset er aflyst, siger plejecenterleder, Børge Moos. 

De smittede beboerne udviser milde symptomer, og bliver løbende tilset af personalet. Deres pårørende er blevet informeret i forhold til test og selvisolation. Beboerne skal være isoleret indtil de har været symptomfri i 48 timer. Alle beboere og medarbejdere vil løbende blive testet hver fredag, indtil der foreligger negative testsvar for alle to uger i træk.
 
Situationens alvor betyder, at Styrelsen for Patientsikkerhed mandag vil tage stilling til, hvorvidt der skal iværksættes besøgsforbud på Guderup Plejecenter. Indtil videre er der alene besøgsforbud hos de to beboere, der er smittede. Øvrige pårørende er opfordret til at minimere besøgene generelt på hele plejecentret.
 
Alle indsatser på Guderup Plejecenter er koordineret med Styrelsen for Patientsikkerhed og kommunens sundhedsberedskab.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top