Arkitekter dyster om at tegne Sundgades fremtid

Udviklingen af Sundgade går nu ind i næste fase, og to tegnestuer har frem til september til at konvertere til et konkret koncept for området.

–  Sundgade-området har en attraktiv placering, hvor mange uden tvivl gerne vil bo, men også opholde sig. Der er med andre ord et stærkt fokus på området, og det forpligter os som politikere. Jeg er meget spændt på at se, hvordan kreative arkitekter forestiller sig en ramme for et spændende, nyt område. Herunder også borgernes mange bidrag og ideer, og det er virkelig skønt at opleve det engagement, der har været, siger Kirsten Bachmann, formand for Teknik-, By- og Boligudvalget, som netop har godkendt programmet for arkitektkonkurrencen.

I processen med at udvikle Sundgade har borgere i sommeren 2020 været inviteret til at komme med ideer og forslag. Inddragelsen af borgere er foregået i form af den digitale platform Storymap, fordi det var udelukket at mødes fysisk på grund af COVID-19.

Fremgangsmåden viste sig at være en stor succes, idet mange kom med ideer, og der udviklede sig en dialog, hvor mange kommenterede og dermed videreudviklede hinandens ideer.
Desuden er der holdt en række møder med bl.a. områdets fiskere og restauratør, handelslivet, Destination Sønderjylland og andre interessenter.

– Borgerønskerne er mange – fra kabelbane, fiskemarked og bevarelse af den maritime historie, en lille plads til koncerter, et grønt område, lavt byggeri med åbne havkig imellem, plads til en træjollehavn og et lille slæbested, bådudlejning, bevarelse af ”landsbystemning” og klare anvisninger for at undgå ulovligt lystfiskeri – for bare at nævne nogle få af de mange ideer. Det er mange ønsker til et lille område, og det bliver spændende at se, hvad der kan realiseres. Under alle omstændigheder glæder jeg mig over, at der snart vil ske noget i Sundgade-området, siger Kristian Beuschau, næstformand i Teknik-, By- og Boligudvalget.

FAKTA

  • Udvikling af Sundgade-området er en del af bystrategien for Sønderborg By. En bystrategi er et overordnet kompas, der sætter retningen/rammerne for, hvordan en by skal udvikle sig fremover.
  • De to tegnestuer får hver 250.000 kr. i honorar for deres koncept. Derudover får vinderen 50.000 kr.
  • Arbejdet med at finde to velegnede tegnestuer er i gang. De skal indleverede deres konceptforslag i september, hvorefter bedømmelsen går i gang. Vinderprojektet offentliggøres i slutningen af året.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top