Arbejdet med at få belysning på Sønderborg Slot går i gang

Arbejdet med at få belysning på Sønderborg Slot går i gang

Fra tirsdag den 30. november begynder arbejdet med at gøre klar til belysningen på Sønderborg Slot, som efter planen skal være klar til at blive tændt for første gang i vinterferien 2022. Det betyder, at der i uge 48 bliver arbejdet på Slotskajen og pladsen foran slottet.

Det er planen, at der kommer lys på Sønderborg Slot i vinterferien 2022, og derfor går arbejdet med at få gjort klar til belysningen i gang nu. Midt i januar 2022 forventes lysmasterne at blive sat op, og alt arbejdet skal være afsluttet med udgangen af januar.
 
Baggrunden er, at Slots- og Kulturstyrelsen har givet Sønderborg Kommune dispensation til belysning på to af slottets facader. Det betyder, at der kommer belysning slottets øst- og nordfacader – det er facaderne med hovedindgangen, og facaden ud mod Slotskajen. Facadebelysningen vil bestå af en diskret grundbelysning, som kan reguleres efter årstiderne. Lyset er varmt hvidt med god farvegengivelsesevne.
 
Arbejdet betyder, at det bliver en lille smule sværere at finde en p-plads til sin bil fra tirsdag den 30. november til og med fredag den 3. december 2021 på Slotskajen og pladsen foran Sønderborg Slot. Årsagen er, at entreprenøren går i gang med at grave ud til ledninger, støbe fundament og gøre klar til lysmasterne som forberedelse til, at der kan komme lys på Sønderborg Slot.
 
Der er adgang til området – og Museet på Sønderborg Slot er også åbent – men da der skal være plads til, at maskiner og materialer kan komme frem og tilbage på stedet, vil pladsen være lidt begrænset i uge 48, altså fra den 30. november til og med den 3. december 2021. Frem til udgangen af januar 2022 vil der løbende være håndværkeraktivitet i området, som dog ikke skulle få større betydning for parkeringsmulighederne i den periode.

Kontaktinformation:

Nicolai Dupont Heidemann
Direktør for Kultur og Erhverv
Telefon: 20 25 99 33

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen