Ægtepar fra Nordborg og Frelsens Hær Sønderborg får pris for at fremme integrationen

Brobyggerprisen gives til en eller flere personer/organisationer, som har ydet en fantastisk og ekstraordinær indsats for at fremme integrationen af minoritetsgrupper og for at skabe mangfoldighed i Sønderborg Kommune.
Integrationsrådet overrakte torsdag 21. oktober 2021 Brobyggerprisen 2021 til ægteparret Poul og Britt Sørensen fra Nordborg samt Frelsens Hær i Sønderborg.

– Brobyggerprisen er vigtig. Når vi hvert år i Integrationsrådet hædrer personer, virksomheder eller organisationer, så er det med det for øje at få sat et positivt fokus på det mangfoldige arbejde, der foregår hele tiden, som fremmer etnisk ligestilling. Og det er der rigtig meget af i Sønderborg Kommune, siger formand for Integrationsrådet, Desalegn Tufa.

Overrækkelsen af Brobyggerprisen 2021 skete i Byrådssalen på Sønderborg Rådhus.

Dommerpanelet for Brobyggeprisen består af borgmester Erik Lauritzen, formand for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget, Jan Prokopek Jensen, og formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme, Stephan Kleinschmidt.

De to modtagere af Brobyggerprisen 2021 er:

Ægteparret Poul Sørensen og Britt Sørensen
Ægteparret Poul og Britt Sørensen fra Nordborg er to ildsjæle, der i deres fritid arbejder med at bygge bro mellem flygtninge, indvandrere og danskere. Poul og Britt har med deres rummelighed fået kontakt med mange flygtninge og indvandrere.
De er nysgerrige på flygtninges og indvandreres kultur og historie – og de søger at forstå den verden, de kommer fra, og de udfordringer, de har i Danmark. De deltager ofte i flygtninge og indvandreres højtider – herunder deres familiefester. Derudover skaber de forbindelser mellem flygtninge, indvandrere og danskere. De har navnlig gode forbindelser til de kurdiske medborgere i kommunen. 
De har undervist flygtninge i modtagerklasser i Sønderborg Kommune og har været aktive i Røde Kors’ lektiehjælp.
Desuden er Poul og Britt altid hjælpesomme med praktiske forhold. De hjælper flygtninge og indvandrere med at finde bolig og giver gerne en hånd med, når der skal flyttes. 
De bistår gerne flygtninge og indvandrere i kommunikationen med myndigheder, forsikringsselskaber, banker og andre formelle instanser – herunder hjælper de med at læse breve og formulere svar på henvendelser. 
Poul og Britt hjælper også nybagte mødre og deres børn – herunder med børnepasningen. 
 
Frelsens Hær i Sønderborg
Frelsens Hær har i løbet af de sidste fem år formået at skabe et trygt rum, hvor borgere med anden etnisk baggrund end dansk får indsigt i danske højtider og traditioner. Frelsens hær har med deres rummelighed fået kontakt med mange sårbare familier og individer.
Sideløbende har Frelsens Hær mødt individernes behov og dermed tilbudt aktiviteter, som passer til den enkelte. Med deres familieværksted har de styrket familierens sammenhold og styrket forældrenes rolle i en dansk kontekst.
Under Covid-19 har Frelsens Hær været et trygt sted for mange personer med anden etnisk baggrund, hvor de kan mødes og få dækket deres sociale behov og samtidig overholde Sundhedsstyrelsens anbefalinger og restriktioner. Frelsens Hær har været en stor hjælp for mange borgere, der havde brug for hjælp under nedlukning. De har vejledt en del borgere med CV og jobsøgning og dermed hjulpet dem med deres tilknytning til arbejdsmarked.
Det er lykkedes for Frelsens Hær at vinde borgerens tillid. En har fortalt, at når hun er ked af det og føler sig deprimeret, tager hun over til Frelsens Hær, hvor der er altid en, der har tid til en snak.
Til sidst og ikke mindst er det lykkedes for Frelsen Hær at motivere en del af deres deltagere til at melde sig som frivillige, hvor de kan yde en indsats i deres lokale samfund.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen