40 atleter fra Sønderborg Kommune skal til Special Olympics

Hvert andet år er der Special Olympics for voksne med udviklingshandicap, hvor over 1.200 atleter, trænere, frivillige og medarbejdere fra hele landet mødes. Den samlede billetpris for en deltager er 750 kr., og Dybbøl IU Håndbold, Sønderborg Boldklub, Nordals Badmintonklub og Sønderborg Handicap Idræt støtter hver af deres medlemmer med 200 kr.
 
For at minimere deltagergebyret til 300 kr., så medfinansierer Social-, Senior- og Handicapudvalget deltagelsen i Special Olympics med 250 kr. per deltager, der forventes at give en maksimal udgift på 10.000 kr.
 
– Det er rigtig flot, at idrætsforeningerne tager et ansvar på sig. Men over halvdelen af idrætsudøverne fra Sønderborg Kommune har ikke økonomiske ressourcer til at betale hele deltagergebyret, og derfor vil vi også gerne hjælpe til, så vi får et stort antal deltagere. Samtidig styrker deltagelsen i Special Olympics samarbejdet med de frivillige foreninger, hvor mange af deltagerne dyrker idræt, mener formanden for Social-, Senior- og Handicapudvalget, Stefan Lydal. 

Idræt, fællesskaber og foreningsliv er en stor del af opskriften i sundhedsindsatserne for voksne med udviklingshæmning eller særlige behov i Sønderborg Kommune. Hver uge stiller frivillige trænere og instruktører fra mange forskellige idrætsforeninger sig klar til at afvikle en særligt tilrettelagt træning, hvor alle deres medlemmer, uanset udfordringer, kan opleve at være en del af et idrætsfællesskab med ligesindede.
 
– Fællesskabet og det sociale sammenhold betyder rigtig meget for idrætsudøverne sammen med ønsket om at komme i bedre form. Og det er det, vi understøtter ved at støtte deltagelsen i Special Olympics. Og at det virker, kan vi se på tallene, for cirka 35 af de 40 voksne med udviklingshandicap er enten fastholdt eller startet til en ny idræt i en lokal forening, siger Preben Storm, der er næstformand for Social-, Senior- og Handicapudvalget. 

Den 24. til 26. maj 2024 afholdes Special Olympics i Frederikshavn, og Dybbøl IU Håndbold, Sønderborg Boldklub, Nordals Badmintonklub og Sønderborg Handicap Idræt forventer i samarbejde med Sønderborg Kommune at sende op til 40 atleter samt trænere, frivillige og medarbejdere af sted i en samlet delegation på ca. 55 personer.
 
Deltagelsen i Special Olympics understøtter Sønderborg Kommunes Socialpolitik 2021-2024 med særligt fokus på Fællesskaber, Sundhed og Værdighed.
 

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top