28 foreninger søger støtte til at genstarte aktiviteter

28 foreninger søger støtte til at genstarte aktiviteter

Nedlukning og restriktioner har i mange måneder lammet foreningslivet. Nu kan det åbne igen – men mange foreninger oplever problemer med at få frivillige, så aktiviteterne rent faktisk kan gennemføres. For at hjælpe aktiviteterne i gang uddeler Sundhedsudvalget nu ca. 140.000 kr.

En af de foreninger, der har mærket Coronakrisen, er ”Stol på motionen”, der er et tilbud i hele Sønderborg Kommune. Her oplever de, at flere af foreningens frivillige instruktører er stoppet.
 
– Vi er hårdt ramt på flere måder. Foreningen har måttet aflyse motionstilbuddet i mere end et år, fordi det foregår indendørs, og det har især haft stor betydning for de mindre mobile brugere på de kommunale dagcentre. Og så har vi oplevet, at det er svært at fastholde motivationen hos de frivillige instruktører, når der ikke er nogen opgaver, siger Søsser Buch Outzen, der er formand for Stol på motionen og glæder sig over muligheden for nu at øge annonceringen for motionstilbuddet.
 
Sundhedsudvalget har etableret genopretningspuljen, efter at det 2. september holdt et dialogmøde med de frivillige sociale og sundhedsfremmende foreninger, hvor et af temaerne netop var, hvad foreningerne havde brug for til at genstarte deres aktiviteter efter nedlukningen. Udvalget oprettede straks en pulje på 200.000 kr. for at give foreningerne mulighed for at få penge til øget annoncering af aktiviteter, som har været lukket ned og nu er svære at få i gang igen.
 
Hver forening har kunnet ansøge om et tilskud på op til 5.000 kr. I alt 28 foreninger har benyttet sig af muligheden og søgt om i alt 139.642 kroner. Alle ansøgninger er administrativt imødekommet, og foreningerne har fået besked.
 
Der er søgt om tilskud til fx annoncering i lokale medier eller på sociale medier, roll-ups og beach-flag til bl.a. vinduesudstillinger i Frivillighedens Hus og til Kulturnatten, til pjecer og postkort og til fællesskabsarrangementer som fx fælles madlavning og sangeftermiddage.
 
– Vi skulle gerne have de mange borgere, som før Corona-krisen benyttede sig af de frivillige sociale tilbud, til at vende tilbage og nyde godt af fællesskaberne og de mange forskellige aktiviteter. Fællesskaber er gode for vores fysiske og mentale sundhed, og dem kan vi kun skabe sammen, så jeg håber, vi med puljen er med til at kickstarte aktiviteterne igen, siger formand for Sundhedsudvalget, Helge Larsen.
 
Udvalgets næstformand, Didde Lauritzen, supplerer:

-Det er vigtigt, at vi her på den anden side af Corona-krisen motiverer frivillige til igen at være der for borgere, der har brug for lidt hjælp og støtte i hverdagen. Derfor er vi meget opmærksomme på, hvordan vi kan hjælpe med at synliggøre de frivillige sociale og sundhedsfremmende tilbud, så borgerne får øje på dem, får lyst til at benytte sig af dem og tilmelder sig.

Kontaktinformation:

Helge Larsen
Formand for Sundhedsudvalget
tlf. 27 90 02 05

Didde Lauritzen
Næstformand for Sundhedsudvalget
tlf. 27 90 39 99

Johnny Gammelgaard Alfsen
Frivillighedskonsulent
tlf. 27 90 69 30

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top