Vium-Hvam er årets lokalområde

Vium-Hvam er årets lokalområde

Lokalområdet i Vium-Hvam har modtaget prisen for årets lokalområde 2017.

Ingen kan alt – alle kan noget – sammen kan vi det hele. Sådan lyder mottoet for lokalområdet Vium-Hvam, der tilsammen har brugt mere end 4000 timer leveret af mere end 100 frivillige på at renovere områdets tidligere skole til glæde for hele lokalområdet.

Det er en af grundene til, at Vium-Hvam i dag er blevet kåret som årets lokalområde 2017 i Silkeborg Kommune.

”Det er helt tydeligt, at byen står stærkt sammen og at der er stort gå-på-mod, når det gælder om at lave nye tiltag. De har uden tvivl gjort en ekstraordinær indsats for at styrke livet i lokalområdet,” siger borgmester Steen Vindum.

Prisen blev i dag overrakt i forbindelse med lokalområdets egen indvielse af det nye Kultur- og Multihus. Fire områder var indstillet til prisen for årets lokalområde, der har til formål at hædre en landsby, bydel eller by, der gør en særlig indsats for at skabe aktivitet og udvikling.

Dommerkomitéen består af borgmester Steen Vindum og de to viceborgmestre Frank Borch-Olsen og Søren Kristensen.

Fra lukket skole til Kultur & Multihus

Den gamle skole i Vium-Hvam er med de lokale ildsjæles hjælp blevet til et nyt Vium-Hvam Kultur & Multihus, hvor der er plads til områdets mange velfungerende foreninger. Der er ca. 1,5 km afstand mellem de to byer Vium og Hvam, der tilsammen udgør et aktivt lokalområde med et rigt foreningsliv.

”Vi er meget stolte over, hvad vi har opnået sammen og synes at alle her i Vium-Hvam har vist at ved at stå sammen og hjælpe hinanden, viser vi, at der er liv og fremtid i de små lokalsamfund i Silkeborg Kommune,” skriver Tonny Pedersen og Arne Duch i indstillingen til prisen.

I det nye kultur og multihus bliver der eksempelvis plads til Idrætsforeningens årlige koncert, der tidligere er lykkedes med at få navne som Lars Lilholt, Steffen Brand og Lis Sørensen til området. Derudover samles seniorklubben et par gange i måneden til forskellige aktiviteter.

Penge skal gå til informationstavler

Med prisen følger 40.000 kr., som området ønsker at bruge på tre informationstavler. De skal stå foran Kultur & Multihuset, i Vium og Hvam.

Det skal være med til at skabe synlighed om de mange aktiviteter, der kommer til at foregå i huset.

”I dommerkomiteen er vi enige om, at den enorme indsats og sammenhold Vium-Hvam har lagt for dagen, fortjener at få et skulderklap og lidt midler til at komme godt fra start. Det kan informationstavlerne forhåbentligt være med til at gøre til virkelighed,” siger Steen Vindum.

Hvis der skulle være penge tilovers, skal de bruges på et brag af en indvielsesfest af huset.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen