To ministre ser på Silkeborgmodel for investering i øget beskæftigelse

Silkeborg Kommune investerer aktivt i at få flere i job og uddannelse. Investeringerne har allerede reduceret overførselsudgifterne med 30 mio. kr. om året.

Innovationsminister Sophie Løhde og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen besøgte Jobcenter Silkeborg fredag 17. november 2017 for at høre om Silkeborgs indsats og resultater på beskæftigelsesområdet.

En del af forklaringen på det markante fald i overførselsudgifterne til ledige er, at borgerne mødes med tillid, og løsningerne skabes sammen med borgere, virksomheder, de faglige organisationer og andre samarbejdspartnere.

Loven hæmmer

De to ministre blev vist rundt af borgmester Steen Vindum, formand for beskæftigelsesudvalget Ivan Greve, direktør Anders Kjærulff, beskæftigelseschef Jørgen Skovhus Haunstrup, jobcenterchef Simon Mæng og medarbejdere fra Jobcenter Silkeborg.

De fortalte om de mange forskellige proceskrav i det daglige arbejde på jobcenteret og gav eksempler på, hvornår den nuværende beskæftigelseslov står i vejen for at skabe gode resultater på området. 

Det er for eksempel tilfældet, når lovgivningen fastsætter i detaljer, hvilke emner samtalerne med ledige og sygemeldte skal indeholde, og hvornår samtalerne skal finde sted.

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top