To flygtninge glade i job hos virksomheden Etiflex

Partyzan Mamed Haji og Noorydeen Khalil Esmail fra Syrien er begge blevet fastansat ved etiketvirksomheden Etiflex i Them ved Silkeborg. Her er de faldet rigtig godt til både personligt og arbejdsmæssigt.

Partyzan på 31 og Noorydeen på 27 er venner fra Syrien. De flygtede sammen og kom begge til Silkeborg Kommune efter nogle måneder på asylcenter. Partyzan deltog i et beskæftigelsesprojekt gennem Integrationsafdelingen, hvor han var på virksomhedsbesøg hos etikkettrykkeriet Etiflex – og det var her muligheden for et praktikforløb opstod. Efter praktikforløbet sluttede i april 2016, tøvede Etiflex ikke med at ansætte Partyzan. Da Etiflex var på udkig efter endnu en dygtig medarbejder, anbefalede Partyzan vennen Noorydeen. Han er nu også ansat på fuldtid hos Etiflex, og de nyder begge at have et arbejde.

 – Noget af det bedste ved at have et job er friheden. Jeg er ikke en del af systemet mere, siger Partyzan.

Det bliver vægtet højt, at man gør en indsats

Hos produktionschefen Hans-Erik hersker der ingen tvivl om, at det var den helt rigtige beslutning at ansætte Partyzan og Noorydeen. 

– Partyzan og Nooorydeen, Nudi, som vi kalder ham her i firmaet, er dygtige, og jeg kan lide deres måde at være på. De passer godt ind i firmaet. De har en stor motivation og drivkraft både i og uden for arbejdet. Der er selvfølgelig udfordringer, kulturelt og sprogligt, men det tager vi med. Det bliver vægtet højt, at man gør en indsats for at lære det danske sprog, og det gør Partyzan og Noorydeen i den grad.

– Det hjælper rigtig meget på sproget at komme i praktik og arbejde, og vi prøver derfor at tale så meget dansk som muligt, fortæller Partyzan.

– Der er mange ting at lære og forstå som ny, og det er vigtigt at være fleksibel og vise, at man gerne vil, understreger han.

Det er ligegyldigt, om man er fra Them eller Syrien

Om man kommer fra Them eller Syrien spiller ikke nogen rolle. Det, der betyder noget, er medarbejdernes indsats og indstilling til arbejdet, understreger administrerende direktør, Martin Ahler.

– Vi følger med i medierne, og vi har en forpligtelse. Men det er jo ikke ren filantropi. Stillingerne var slået op, og Partyzan og Noorydeen er dygtige. Om man kommer fra Them eller Syrien, det er fuldstændig ligegyldigt. Det handler om, at vi får nogle ordrer igennem, og at de er glade for at gå på arbejde.

Martin Ahler opfordrer derfor andre virksomheder til at være åbne over for at tage flygtninge ind.

– Der er ikke noget, der ikke kan lade sig gøre. Alle kommer jo med forskellige baggrunde. Mit indtryk er også, at mange virksomheder er positive stemte over for at ansætte flygtninge. Her betyder relationen til kommunen meget. Kommunen skal helt tæt på og hjælpe. Så tag fat i kommunen og hør nærmere. Hop ud i det og se hinanden an, slutter han.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top