Stor julegave bevarer søndagscafeen på Rosengårdcentret

De ældre på Rosengårdscenteret i Silkeborg kan glæde sig. To store, private donationer lige op til jul gør det muligt at bevare søndagsspisningen i foreløbig 3 1/2 år.

Rosengårdscenteret har i flere år kæmpet for at få økonomien til at løbe rundt i søndagscafeen, og søndagsspisningen stod til lukke fra årsskiftet.

Centerrådet har selv finansieret en del af spisningen, men der manglede 130.000 kr. om året til at forsætte. De penge er nu fundet gennem to store, private donationer. Beløbene anvendes til medarbejderløn i køkkenet, og bevarer søndagscafeen i foreløbigt 3 1/2 år.

– Det er det rene juleeventyr. Både ledelse, personale, centerråd og mange brugere og frivillige har siden 2015 kæmpet hårdt for at bevare cafeen om søndagen. Den har meget stor betydning for mange ældre, og derfor har vi politisk eftergivet underskuddet i både i 2016 og i 2017. Der er blevet sat mange initiativer i gang, men det har desværre ikke været nok. Derfor er jeg utrolig glad for, at vi nu får hjælp fra to store, private donationer. Det bringer glæde for rigtig mange ældre, siger Elin Sonne, formand for Silkeborg Kommunes Sundheds- og Forebyggelsesudvalg.