Stemmeboom ved ungebyrådsvalg

Stemmeboom ved ungebyrådsvalg

1509 stemte ved netop afsluttet valg til Ungebyrådet.

De 13-17 åriges interesse for Ungebyrådet i Silkeborg er stærkt stigende.

Valgdeltagelsen ved det netop afsluttede valg til Ungebyrådet var næsten 57 procent højere end ved det første valg i 2015.

Da den elektroniske afstemning blev gennemført i sidste uge stemte 1509 mod 962 ved valget i 2015. Der er flere forklaringer på den stigende interesse:

”Medlemmer af det tidligere Ungebyråd og de unge, der stillede op, har været meget aktive, og skolerne har gjort en stor indsats. Med til at øge interessen er formentlig også, at det første Ungebyråd opnåede resultater”, siger konsulent Isak Vatne Rasmussen fra Silkeborg Kommune.

Et af resultaterne er et mødested for Silkeborgs unge. I budgettet for 2017 har Silkeborg Byråd afsat penge til et ungekulturhus i forbindelse med det kommende Campus Bindslevs Plads. Det bygger på et forslag fra Ungebyrådet, som årligt kan sende op til fire forslag til politisk behandling i udvalg og byråd.

Derudover er det allerede nu afgjort, at Ungebyrådet bliver permanent. Det blev oprettet sidste år som et toårigt forsøg.

Det nyvalgte Ungebyråd har 21 medlemmer. Rådet holder sit første møde 9. november, hvor der bliver valgt borgmester og viceborgmestre.

Yderligere oplysninger:
Konsulent Isak Vatne Rasmussen, Analyse & Udvikling, Silkeborg Kommune, tlf. 20 59 83 66

Læs mere om Ungebyrådet

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen