Status på smittespredning og indsatser mandag

Status på smittespredning og indsatser mandag

Corona- og vaccinationsstatus mandag 15. februar 2021

20210215 Smittegraf 

20210215 Positivprocent 

20210215 Smittetabel 

20210215 Vaccinegraf 

 

Corona- og vaccinationsstatus mandag 15. februar 2021

 

Smittestatus i Silkeborg

På grund af tekniske problemer hos Statens Serum Institut dækker dagens tal over 29 timer mod normalt 24 timer. Dagens tal er derfor overestimerede.
9 (+3) er testet positive det seneste døgn. (+/- i forhold til tallet i går)
0,69 % (+0,01%) er testet positive ud af 10.210 testede den seneste uge.
71 (+5) er testet positive den seneste uge.
76 (+6) pr. 100.000 indbyggere er testet positive den seneste uge.
2.249 i alt er testet positive siden pandemiens udbrud.
Krisestaben følger situationen tæt og er i daglig kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed for at hjælpe med smitteopsporing, så smittekæderne kan blive brudt.

Vaccinestatus i Silkeborg

3.801 (3,99 %) af Silkeborgs borgere har fået 1. vaccination
2.78 (3,02 %) er færdigvaccinerede.
236.645 (4,06 %) danskere har fået 1. vaccination.
168.170 (2,89 %) er færdigvaccinerede.
Se den prioriterede rækkefølge og vaccinationskalenderen på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Når det bliver din tur, får du tilbud om vaccination med brev i e-boks eller fysisk post eller direkte fra plejecenter og hospital.

Smitten stiger i Silkeborg – den smitsomme, engelske variant er her

Smittetrykket stiger desværre fortsat. På kun en uge er vi gået fra at ligge under bekymringsgrænsen og være blandt de ti kommuner i Danmark med det lavest smittetryk til nu at være blandt den fjerdedel af kommunerne, som har det højeste smittetryk. Styrelsen for Patientsikkerhed fortæller, at den særligt smitsomme engelske virusvariant nu også er fundet i Silkeborg. Det er nu, vi skal holde fast, Silkeborg! Hold afstand, bliv testet, gå i isolation ved symptomer.

Få en god vinterferie – bliv testet!

Smitten stiger desværre i Silkeborg. Skal du være sammen med andre i vinterferien, så bliv testet inden ferien. Bliv også testet igen inden du vender tilbage fra ferie og fx begynder på arbejde. Så bryder vi smittekæderne. 
En hurtigtest (vatpind i næsen) fås i Sydbyhallerne, Jernbanevej 64-66 i Silkeborg by. Her møder du blot frem uden at bestille tid. Der er åbent hverdage 8-20, weekend 10-17. Møder du fysisk på arbejde, opfordres du til at blive hurtigtestet en gang om ugen.
En PCR-test (vatpind i halsen) kan bestilles på www.coronaprover.dk og foregår på Testcenter Silkeborg, Søholt Idrætspark, Ansvej 102 i Silkeborg by. Du får svar på PCR-testen efter ca. 24 timer.
Pas på jer selv og hinanden. Hold afstand, bliv testet og gå i isolation, hvis du har symptomer. Rigtig god vinterferie til alle.

Hvornår bør du få en hurtigtest? Og en PCR-test?

Hurtigtest (vatpind i næsen) fås i Sydbyhallerne, Jernbanevej 64-66 i Silkeborg by. Her møder du blot frem uden at bestille tid. Der er åbent hverdage 8-20 og weekend 10-17. Du får svar på testen med det samme. Det er en god ide at få en hurtigtest, når du ikke kan undgå at være sammen med mange mennesker; når du skal være sammen med en person, der kan blive alvorlig syg ved smitte; når det tilbydes på din arbejdsplads eller uddannelsessted for at forebygge smitte; og når du har været tæt på en person, der er smittet fx på dit arbejde, men ikke er ’nær kontakt’. Alle der møder fysisk op på en arbejdsplads opfordres til at få en hurtigtest en gang om ugen. 
Du skal derimod bestille tid på til en PCR-test (vatpind i halsen) på www.coronaprover.dk, hvis du har symptomer på smitte eller er ’nær kontakt’ med en smittet. PCR-test foregår på testcenteret på Ansvej i Silkeborg by ved JYSK Arena.

Smitteudbrud lukker midlertidigt daginstitutionen Højen

Daginstitutionen Højen i Buskelund er lukket i denne uge for at begrænse smittespredning. Et smitteudbrud begyndte for en uge siden, hvor to børn blev testet positive. I alt er syv børn og fem medarbejdere indtil nu testet positive. Styrelsen for Patientsikkerhed, der har ansvaret for smitteopsporing, fortæller, at mindst 10 af de smittede er smittet af en særlig smitsom muterende variant af coronavirus. I alt 116 børn og 28 medarbejdere er hjemsendt.

Friisholm Skole i Them sender 20 elever hjem for at bryde smittekæder

En medarbejder på Friisholm Skole er smittet. 20 elever og seks medarbejdere er sendt hjem i selvisolation for at bryde eventuelle smittekæder. Elever og medarbejdere må vende tilbage, når de ikke har symptomer og er testet negative for smitte efter de anvisninger, der er givet på skolen. Forældre, elever og medarbejdere er informeret.

Hjælp din mor, far, onkel og tante med at blive vaccineret

Ældre over 85 år kan nu booke tid til vaccination. Er din far, mor, tante eller onkel fyldt 89, så kan de muligvis ikke klare opgaven selv og har brug for din hjælp og støtte:

  • Hold øje med invitationen i e-boks eller fysisk brev.
  • Book vaccination på www.vacciner.dk (med NemID) eller på tlf. 70 23 24 15 (hverdage kl. 8-16 og kl. 9-13 alle andre dage). Bemærk: Der lukkes for booking, når alle tider er taget, og booking skal ske senest kl. 12 før vaccinationsdagen. Der bookes tider til både 1. og 2. vaccination. Tider frigives i takt med leverancerne af vaccine. Er der ingen ledige tider, så prøv igen senere. Alle skal nok blive vaccineret.
  • Transport til og fra vaccinationscenteret på Helsinkivej 3 i Gødvad. Husk mundbind og sygesikringskort og tag gerne en ledsager under armen på dagen.

Har du brug for en ledsager til vaccination?

Har du brug for tryghed og følgeskab til vaccination? Så kan Røde Kors hjælpe. Ring på 35 29 96 60 hverdage kl. 10-14 eller tilmeld dig på www.rødekors.dk/parat.

Info om coronasmitte og restriktioner

Hvordan bliver jeg testet? Hvilke restriktioner gælder? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har mulighed for at isolere mig. Hvordan forebygger jeg smitte. Hvad er symptomerne? Hvad gør jeg, hvis jeg er testet positiv eller er nær kontakt til en smittet? Hvor downloader jeg smittestop-appen? Hvor finder jeg informationer på andre sprog? Få overblik på Silkeborg Kommunes hjemmeside om coronasmitte.

Info om vaccination

Vær tålmodig. Du skal nok få brev om vaccination, når det er din tur. Få overblik på Silkeborg Kommunes hjemmeside om vaccination: Hvordan kan du hjælpe familiens ældre med vaccination? Hvordan får du besked om vaccination? Hvornår får du tilbud om vaccination? Har du brug for hjælp til kørsel til vaccination? Vaccinationskalender?

 

 

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen