Der er rift om at udvikle Silkeborg Kommune. 24 kompetente og kvalificerede rådgiverteams har budt ind på opgaven om at udvikle den nye Dybkærskole i Gødvad.
– Det er meget positivt, at så mange kvalificerede teams har ansøgt om at udvikle den nye Dybkærskole og sætte sit præg på lokalområdet i Gødvad. Det stærke ansøgerfelt giver os et godt grundlag at vælge ud fra og er med til at sikre, at vi kan udvikle en moderne, funktionel og ideel Dybkærskole for lærere og elever, siger Mette Viborg, projektleder hos Silkeborg Kommune.
Den kommende tid skal vi sammen med D|K2 Bygherrerådgivning udvælge 4 teams til projektkonkurrencen. Vi offentliggør de udvalgte teams i løbet af efteråret, og så har hvert team frem til årsskiftet 2020 til at udarbejde et konkurrenceforslag og tilbud. Herefter vil forskellige fagfolk vurdere hvert forslag, inden vi i marts 2020 kan offentliggøre det valgte rådgiverteam til opgaven.
Dybkærskolen – en del af Gødvads nye samlingspunkt
Den nye Dybkærskole skal opføres, fordi den eksisterende er nedslidt. Skolebyggeriet er en central del af en større helhedsplan for Gødvad, hvor vi de kommende år vil udvikle lokalområdets bymidte til et nyt samlingspunkt.
Beboerne i Gødvad kan udover en ny skole se frem til et nyt halbyggeri, et idrætsanlæg med kunstgræsbane og et byrum (byrummet er endnu ikke finansieret). Desuden anlægges der nye veje og parkering rundt om Gødvads nye samlingspunkt. Læs mere om Gødvads nye samlingspunkt her.
Fakta om skolebyggeriet
- Skolen skal være 10.000 etagemeter
- Skolen skal rumme 800 elever og 90 lærer
- Anlægsudgifterne er ca. 200 mio. kr.
Projektets tidsplan
- Frem til 2021: Fortsat EU-udbud af totalrådgiver, projektering og EU-udbud af entreprenør
- 2021-2022: Anlæg og byggeri af den nye skole
- 2023: Indflytning og indvielse af den nye skole