Sprogindsats præsenteret på stort kick-off møde

Udviklingsplanen for sprog for 0-12 årige præsenteret på stort kick-off møde

I Silkeborg Kommune ved vi, at tidlig og målrettet indsats er vigtig for en positiv sprogudvikling hos vores børn og unge. Derfor har vi ved hjælp af bl.a. forskningsresultater og erfaringsopsamling arbejdet på at udforme en ny udviklingsplan for sprog for 0-12 årige.

Planen ligger nu færdig, og onsdag 23. november blev den præsenteret på en kick-off for 190 deltagere fra dagtilbuds- og skoleområdet. Målgruppen for dagen var ledere fra dagtilbud og skole, sprogansvarlige og læsevejledere. Herudover deltog konsulenter og ledere fra Børn og Familie samt fra Skoleafdelingen.

Sproggaven
En af indsatserne i ’Udviklingsplanen for Sprog’ er Sproggaven. Sproggaven har til formål at sikre en tidlig indsats over for børn, der har en forhøjet risiko for senere udvikling af tale-sproglige forsinkelser. Her spiller forældrene en afgørende rolle! Udvalgte forældre får derfor udleveret sprogstimulerende materialer to-tre gange. Første gang når barnet er 8 måneder og når barnet er to år og evt. også når det fylder tre.

Materialet kan indeholde alt lige fra små bøger over fingerdukker til kaffestel. Alt sammen ting, som kan bruges til at sætte gang i snakken og dermed sprogudviklingen hos børnene. Selvfølgelig med grundige instrukser, som er lette af forstå og følge for forældrene.

Finansieret af Trygfonden
Silkeborg Kommune har søgt om midler til at finansiere Sproggaven, og Trygfonden har givet godt 500.000 kr., som skal finansiere projektets første år med følgende begrundelser:

• Sproggaven er med til at skabe lige betingelser for uddannelse blandt børn og unge uanset baggrund og ressourcer
• Sproggaven er en del af en større indsats for at fremme sprogudviklingen generelt blandt børn og unge i Silkeborg Kommune.
• Sproggaven indgår i Silkeborg Kommunes budget og er derfor ikke et tidsafgrænset projekt
• Silkeborg Kommune har gjort brug af ekspertise fra Trygfonden i forhold til udviklingen af projektet, som er nyskabende og innovativt

I anledning af kick-off arrangementet kom Torben Busk fra Trygfonden og overrakte checken på 506.000 kr. til Sproggaven. På billedet ses leder af dagtilbudssektionen John Gejl og ledende tale-hørekonsulent Helle Wrang Klinge med checken.

Læs Udviklingsplanen Sprog 0-12 år (pdf)

Læs mere om Sproggaven

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top