Skrivefejl ved fintælling flytter et mandat ved byrådsvalget i Silkeborg Kommune

Menneskelig skrivefejl ved fintælling af stemmer fra valgstedet i Sorring flytter et mandat. Byrådsmedlem Ivan Greve er genvalgt, mens byrådskandidat for Socialdemokratiet Find Poulsen ikke er valgt.

Mistanke om en skrivefejl ved fintællingen af de personlige stemmer har torsdag morgen medført en ny fintælling af 996 stemmer fra afstemningsstedet i Sorring.

Fintællingen flytter 283 stemmer mellem to socialdemokratiske byrådskandidater, nuværende byrådsmedlem for Socialdemokratiet Ivan Greve, og den socialdemokratiske byrådskandidat og nyvalgt byrådsmedlem Dorthe Jensen.

Fejlen ændrer ikke ved valget af Dorthe Jensen, men fejlen betyder, at Ivan Greve er genvalgt, mens socialdemokraten Find Poulsen ikke er valgt.

– Der er tale om en skrivefejl i fintællingen af de personlige stemmer. Der er talt rigtigt, men tallet er skrevet på den forkerte linje. En menneskelig fejl, som ikke burde ske, men som vi aldrig kan gardere os 100 % imod. Jeg er meget, meget ærgerlig over fejlen og beklager den dybt. Jeg har besluttet, at vi gennemfører en kontrol for skrivefejl ved samtlige valgsteder, så vi ikke skaber usikkerhed om valgresultatet, siger borgmester Steen Vindum.

Silkeborg Kommune har torsdag formiddag gennemført en kontrol af stemmetallene for de personlige stemmer fra samtlige afstemningssteder i Silkeborg Kommune, og der er der ikke fundet flere fejl af samme type, som den, der blev fundet fra afstemningsstedet i Sorring.

For yderligere information:
Borgmester Steen Vindum, Silkeborg Kommune, tlf. 24 82 80 85.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top