Skoleelever til stemmeurnerne

Torsdag d. 2. februar går en stor gruppe elever til stemmeurnerne. Der er udskrevet valg for 63.000 elever i udskolingen. I Silkeborg deltager 11 skoler i valget. En af skolerne er Vestre Skole hvor det er eleverne i 8a og 8b, der har kastet sig ud i valgkampen.

Torsdag d. 2. februar går en stor gruppe elever til stemmeurnerne. Der er udskrevet valg for 63.000 elever i udskolingen, der over de næste uger skal diskutere store landspolitiske emner, køre kampagner for at overbevise klassekammerater – og 2. februar skal de så i stemmeboksen. I Silkeborg deltager 11 skoler i valget. En af skolerne er Vestre Skole hvor det er eleverne i 8a og 8b, der har kastet sig ud i valgkampen.
Skolevalget er iværksat af Folketinget og Undervisningsministeriet. Formålet er, at styrke de unges deltagelse i demokratiet.
Eleverne på Vestre Skole har gennem flere uger arbejdet med demokrati, grundloven og forskellige eksempler på, at folks holdninger ofte er præget ud fra hvordan deres livssituation er.
De har den seneste uge været på besøg i byrådssalen. Her mødte de Mads-Emil, som sidder i ungebyrådet, om som faktisk går en klasse under tilhørerne på Vestre Skole, og i går deltog de i en paneldebat med fem ungdomspolitikere.
Skolevalget består i, at elever fra udskolingen gennem tre uger dykker ned i forskellige emner – debattere og føre kampagner – hvorefter de går til stemmeurnerne 2. februar. Og på Venstre Skole bliver det borgmester Sten Vindum åbner valghandlingen.
Og som ved et normalt valg afsløres resultatet af valget i en livesending fra Landstingssalen på Christiansborg, hvor alle ungdomspartierne er samlet. Det sker på DR3.
Selvom Skolevalg 2017 er landsdækkende falder det fint i tråd med Silkeborg Kommunes beSTEM-kampagne, hvor der ved efterhånden mange valg er gjort en indsats for at få flere unge til at stemme – og få flere unge til at deltage aktivt i demokratiske aktiviteter.
Og det hjælper at diskutere demokrati med de unge. For som Lykke fra 8. a. på Vestre Skole udtrykker det:
”Efter at have arbejdet med det i nogle uge vil jeg ikke afvise, at jeg kunne blive politisk aktiv – selvom det er svært at overskue det hele.”

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top