Silkeborg vender tilbage på motorvejsskilte

I løbet af få måneder vil Silkeborg-navnet være tilbage på motorvejsskilte og tilkørselsskilte langs motorvejen mellem Aarhus og Herning.

I løbet af få måneder vil Silkeborg-navnet være tilbage på motorvejsskilte og tilkørselsskilte langs motorvejen mellem Aarhus og Herning.
Navnet blev fjernet i forbindelse med åbningen af Silkeborgmotorvejen, der afslutter motorvejsbyggeriet på strækningen.
– Silkeborg Kommune var uforstående over for den beslutning, men Vejdirektoratet har lyttet til vores argumenter, siger borgmester Steen Vindum.
Silkeborg bliver nu sideordnet med Aarhus og Herning på motorvejsskiltningen, fordi Silkeborg historisk har været et fjernmål på motorvejsnettet. Desuden har motorvejsstrækningen omkring Silkeborg, der i dag kaldes Danmarks smukkeste motorvej, en helt særlig forhistorie, som også har betydet, at strækningen har fået navnet Silkeborgmotorvejen.
Vejvisningen til Silkeborg kommer tilbage på motorvejsskiltene ved de centrale knudepunkter, dels ved de store motorvejskryds i Aarhus og Herning, og dels ved alle de store tilkørselsveje mellem Aarhus og Herning.
– Vi er meget tilfredse med, at Vejdirektoratet har lyttet til vores argumenter, så både turister og ikke-stedkendte igen nemt kan finde vej til Silkeborg.
– Vejdirektoratets forslag er et udtryk for det gode samarbejde, vi har haft med Vejdirektoratet gennem de seneste mange år, hvor motorvejen er blevet bygget, siger Steen Vindum.
Vejdirektoratet har afleveret forslaget til ny skiltning til Silkeborg Kommune, og kommunens Vej- og Trafikudvalg skal politisk behandle forslaget den 7. februar 2016.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top