Silkeborg tiltrækker europæisk outdoorkonference i september 2021

Silkeborg tiltrækker europæisk outdoorkonference i september 2021

Fra 7.-9. september 2021 bliver Silkeborg – Danmarks Outdoor Hovedstad – vært for den europæiske outdoorkonference Outdoor Sports Euro’Meet. Allerede nu bliver der lagt op til en konference i bæredygtighedens navn.

Nu kan alle outdoorinteresserede sætte et kryds i kalenderen i efteråret 2021. Nu er den endelige dato for Outdoor Sports Euro’Meet nemlig på plads.

Fra 7.-9. september 2021 kan Silkeborg se frem til at samle 250 outdoor-entusiaster fra andre europæiske outdoorbyer, outdoorforskere, universiteter og organisationer.

– Det bliver en stor oplevelse at få så mange outdoorinteresserede på besøg. Det vidner om, hvor langt vi er kommet i vores udvikling som Danmarks Outdoor Hovedstad. Samtidig glæder jeg mig til at blive beriget med nye perspektiver på outdoorområdet, fortæller borgmester Steen Vindum.

Deltagere kan komme bæredygtigt rundt på cykel

I ægte outdoorånd bliver konferencen planlagt med stort fokus på bæredygtighed. 

– Vi arbejder på, at når deltagerne ankommer til konferencen, så skal de så vidt muligt have stillet en cykel til rådighed, fordi det er godt for miljøet og fordi, der ikke er nogen tvivl om, at Silkeborg gør sig godt fra en cykel, fortæller eventkoordinator i Silkeborg Kommune, Susanne Rohde Christensen.

Udover cykler til deltagere, bliver forplejningen serveret på bæredygtigt service og navneskiltet bliver lavet i nedbrydelige materialer, der også indeholder et plantefrø, så man kan plante det direkte i jorden efter brug.

Fokus på outdoorvelfærd, bevægelse og naturbeskyttelse

Temaerne for konferencen bliver, hvordan vi kan bruge naturen og samtidig passe på den, hvordan vi får mere outdoor i vores velfærd og hvordan vi får flere til at bevæge sig i naturen. 

Her har Silkeborg flere erfaringer at byde ind med og har på den baggrund bl.a. vedtaget en masterplan for udviklingen af Danmarks Outdoor Hovedstad. 

– De sidste tre år er vi blevet meget klogere på vores potentiale for at bruge outdoor til at udvikle kommunen. Masterplanen samler alle erfaringerne og sætter en retning for, hvordan vi i endnu højere grad kan bruge outdoor i den måde, vi løser vores opgaver på, fortæller borgmester Steen Vindum.

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen