Silkeborg stod sammen om at knække cancer

Tirsdag den 24. oktober 2017 stod hele Silkeborg sammen om at knække cancer. Knæk Cancer-arrangementet blev afholdt på Torvet, hvor der var aktivitet hele dagen med musik, kreativitet, kræftrådgivning, sundhedstjek og aktiviteter for skoleklasser.

Tirsdag den 24. oktober emmede Torvet af aktivitet i anledningen af, at Kræftens Bekæmpelse og TV2 lagde vejen forbi Silkeborg på deres Knæk Cancer-tur.

Dagen igennem var der mulighed for at blive klogere på den nyeste viden og få besvaret sine spørgsmål om kræft. Blandt andet kunne man få undersøgt sine modermærker og få målt sit blodtryk. Sundhedshusets rådgivere og vejledere stod også klar til en snak om bl.a. ernæring og kræft og fysisk aktivitet.

Fra morgenstunden tog Mikkel Kryger i Go’morgen Danmark sig en god snak med mændene i Naturkræfter, der er et 3 måneders udendørs træningstilbud i skoven til mænd, der er ramt af kræft. Om dagen var mændene fra Naturkræfter selvfølgelig også at finde på Torvet, hvor de stod klar med bål og kaffe. 

Se indslaget om Naturkræfter fra Go’morgen Danmark

Der var desuden oplæg af blandt andre Ulrich Fredberg, ledende overlæge på Diagnostisk Center i Silkeborg, som forsker i, hvordan man bedst tager hånd om patienter, der undersøges for kræft, men som samtidig har andre sygdomme.

Kommunens skoler og børnehaver var også en stor del af dagen. I teltet Røgfri Fremtid kunne ni klasser fra Virklund Skole, Ans Skole og Dybkjærskolen klogere på, hvad rygning gør ved kroppen, da Kræftens Bekæmpelse og Sundhedshuset holdte oplæg.

Klasserne havde på forhånd været igennem undervisningsforløbet Cool Uden Røg med fokus på rygning og identitet, og fik i teltet mulighed for at dyste i deres viden fra undervisningen.

På pladsen kunne både unge og gamle teste sig selv på en forhindringsbane med promillebriller eller nyde en alkoholfri drink i Drewsens mocktailbar.

De mindste kunne kreere deres helt egen Knæk Cancer-blomst i det kreative værksted med limpistoler, pap, glimmer, fjer andet godt. Eller teste deres balance, følesans og muskel-og ledsanser på den motorikbane, som A-Sport satte op på Torvet.

Knæk Cancer-arrangementet bød også på musikalske indslag af Isam B, Ida Marie, sangerinden Karin Sjöholm og guitarristen Morten Svenningsen. Da den stemningsfyldte lysceremoni afsluttede dagen, var det Isam B’ s smukke sang, der gav genklang på Torvet.

Over 700 personlige lyshilsner blev under lysceremonien båret frem og stillet op i en blomsterform, der skulle symbolisere Knæk Cancer.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top