Silkeborg rykker frem i DI’s erhvervsklimamåling


Tidligere i år indtog Silkeborg Kommune en 6. plads blandt landets mest erhvervsvenlige kommuner i Dansk Byggeris undersøgelse, og i DI’s netop offentliggjorte måling af erhvervsklimaet rykker Silkeborg også frem.

Silkeborg Kommunes salg af erhvervsjord slog alle rekorder i fjor med 267.000 kvadratmeter. I år har virksomheder som Danfos Redan, Scada International og Sports Group Denmark offentliggjort, at de flytter deres virksomheder til Silkeborg, og DEIF Windpower har åbnet nyt udviklingskontor.

Silkeborg oplever et sandt byggeboom på både erhverv og boliger. Næste år vil bl.a. Sports Group Denmark, SPORT 24, Dacapo Stainless, Ymer Technology, Envision Energy, AO, Uggerhøj Biler og Chokodan A/S indvie nye erhvervsbyggerier langs motorvejen. Der er også flere markante boligprojekter på vej. Både fra lokale investorer og fra nationale spillere som A.P. Pension og Aberdeen Asset Management, der bygger henholdsvis en helt ny bydel Søtorvet i Silkeborg midtby og et af Danmarks største højhuse på 70 meter på Papirfabrikken.

”Vi kan mærke, at vi har et godt erhvervsliv, som er dygtige til at skabe mange nye arbejdspladser. Samtidig har vi målrettet arbejdet på at gøre vores erhvervsservice endnu bedre”, siger borgmester Steen Vindum, Silkeborg Kommune.

”Vi stort fokus på at hjælpe virksomhederne med at skaffe kvalificeret arbejdskraft bl.a. igennem ’Silkeborg Jagter Talenter-kampagnen’. Vi har oprettet en erhvervstaskforce og forbedret samarbejdet og dialogen med virksomhederne og erhvervslivets organisationer. Vi har afskaffet dækningsafgiften for nogle år siden, og vi investerer massivt i bedre infrastruktur, så virksomhederne hurtigt kan få deres varer frem og ikke bruger tiden til at holde i kø. Vores trafikinvesteringer er steget fra ca. 7 mio. kr. i 2009 til nu 70-80 mio. kr. om året”, siger Steen Vindum.

I DI’s nye måling af erhvervsklimaet går Silkeborg Kommune 4 pladser frem til nr. 51.

”Der er fortsat plads til forbedringer, og det er vigtigt, at erhvervslivet hele tiden oplever, at det bliver bedre at drive virksomhed i vores kommune. Derfor laver vi løbende tilfredshedsmålinger”, siger Steen Vindum.

Senest har Silkeborg Kommune spurgt 370 virksomheder, der har haft en konkret sag, som er blevet behandlet, om deres tilfredshed. Langt de fleste er tilfredse eller meget tilfredse med sagsbehandlingen. Det er virksomheder, der har søgt byggetilladelse, en landzonetilladelse, en miljøgodkendelse eller har haft Silkeborg Kommune på tilsyn i virksomheden.

Yderligere information om Silkeborg Kommunes erhvervsklima:
Borgmester Steen Vindum, tlf. 26 29 37 32
Udviklingschef Gregers Pilgaard, tlf. 20 90 13 68

Fakta om Silkeborg Kommunes erhvervsklima

  • Silkeborg Kommune er landets 6. mest erhvervsvenlige kommune ifølge Dansk Byggeri.
  • Silkeborg har siden 2010 oplevet en sand jobfest. Fuldtidsbeskæftigelsen er steget med 21,2 procent hvilket er markant over landsplan og bedst i Østjylland.
  • Silkeborg Kommune solgte 267.000 kvadratmeter erhvervsjord i 2016, og forventningen er at salget kan nå samme niveau i 2017.
  • Silkeborg har haft stor succes med at tiltrække nye virksomheder. I år har vi bl.a. budt velkommen til Danfoss Redan, Scada International, DEIF Windpower og Sports Group Denmark.
  • Silkeborg oplever et sandt byggeboom hvor både lokale udviklere og store investorer som AP Pension og Aberdeen invester massivt i nyt boligbyggeri, samtidig vil rekordmange erhvervsbyggerier langs Silkeborgmotorvejen stå klar i 2018.
  • Generelt er der over 90 % tilfredshed med Silkeborg Kommunes sagsbehandling (Silkeborg Kommunes egne tilfredshedsundersøgelser.

Læs Dansk Byggeris analyse

Se Silkeborgs placering på undersøgelsens parametre

Læs DI’s analyse og se Silkeborgs placering på undersøgelsens parametre

Tilfredshedsmåling blandt 370 virksomheder i Silkeborg Kommune

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top