Silkeborg Kommune indtager 4. plads i erhvervsklima

Silkeborg Kommune indtager 4. plads i erhvervsklima

Silkeborg Kommune bider sig fast i top 10 i Dansk Industris erhvervsklimamåling af landets kommuner.

– 2020 har på mange måder været et svært og helt usædvanligt år for vores virksomheder i Silkeborg Kommune. Derfor er jeg enormt stolt over, at det er lykkedes os at rykke frem til en flot 4. plads i Danmark, når det handler om at skabe gode rammer for vores erhvervsliv. Nu gælder det om at holde kursen og blive ved med at gøre det, der fungerer, siger Steen Vindum.

Undersøgelsen er baseret på resultaterne fra et spørgeskema blandt virksomheder, som er beliggende i Silkeborg Kommune samt en række statistiske indikatorer. Og resultaterne viser, at Silkeborg Kommune er blevet placeret i top 10 i syv ud af de ti målepunkter.

På 10 år er Silkeborg gået 87 antal pladser frem. Fra en placering som nr. 91 i 2010 til en 4. plads i 2020. Og hvis man spørger formanden for DI Silkeborg-Viborg, Peter Stampe, hersker der ingen tvivl om, at Silkeborgs placering som en af landets bedste erhvervskommuner er velfortjent.

– Jeg er ikke i tvivl om, at vi her ser resultatet af flere års målrettet indsats på at vise Silkeborg som den gode erhvervskommune, den er. Det har blot taget noget tid om at slå igennem. Det er ikke mindst sket gennem en ny form for kommunikation om Silkeborg som den gode erhvervskommune, siger formand for DI Silkeborg-Viborg Peter Stampe.

Silkeborg springer fra en placering som nr. 44 til en 6. plads i kommunal sagsbehandling og fra en 18. plads til en 4. plads i brug af private leverandører. Derudover fastholder Silkeborg en topplacering i kommunalt image. En placering som nr. 3, der forventes at blive yderligere styrket det kommende år med kampagnen Silkeborg Vokser, der skal tiltrække nye virksomheder til kommunen.

Men hvis man spørger borgmester Steen Vindum, er ét parameter afgørende for at kunne sikre gode resultater i Dansk Industris Erhvervsklimamåling.

– Hvis jeg skulle pege på det vigtigste værktøj ift. at skabe et godt erhvervsklima, vil jeg sige dialog. Og når vi har indtaget 4. pladsen, skyldes det først og fremmest den gode, tætte dialog med vores virksomheder samt dialogen med Dansk Industri om, hvordan vi løbende forbedrer vores vilkår for erhvervslivet.

– Vi har i efterhånden mange år haft en erhvervstaskforce, som alle virksomheder kan henvende sig til, hvis de står over for et større projekt. I taskforcen har vi samlet alle nøglefunktioner i kommunen, som virksomheden kan få brug for og på den måde være med til at klæde virksomhederne godt på og speeder processen betragteligt op, siger han.

Jobcenter Erhverv har ligeledes den daglige kontakt med en lang række virksomheder. Her har en proaktiv tilgang gjort en stor forskel – ikke mindst under coronakrisen – hvor jobcentret har været i dialog med mere end 700 virksomheder.

Fakta:

  • Læs mere om Silkeborg Kommunes arbejde med at skabe gode rammer for erhvervslivet i vores erhvervsstrategi ”Fremad sammen”.
  • Et af erhvervsstrategiens mål er at komme i top 10 i erhvervsklimamålingerne.
  • Mere end 80 procent vil anbefale andre virksomheder at etablere sig i kommunen.
  • Silkeborg Kommune har Danmarks største erhvervsnetværk i foreningen ErhvervSilkeborg, der bl.a. tilbyder sparring, rådgivning og netværk.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen