Silkeborg kåret som Danmarks Friluftskommune

I foråret udnævnte Silkeborg sig selv til Danmarks Outdoor Hovedstad. Nu har en national jury med repræsentanter fra bl.a. Friluftsrådet, Danmarks Idrætsforbund og Københavns Universitet kåret Silkeborg som årets friluftskommune.

Mountainbikeruter i kilometervis. Stilleområder med plads til kun at høre naturens egne lyde. Plejehjemsbeboere, der igen mærker vinden i håret ombord på en rickshaw-cykel. Børnehavebørn, der i fællesskab omdanner en halvø til et kæmpestort udendørs kunstværk. Og mænd med kræft, der sammen bruger naturen til at få kræfterne tilbage.

Det er blot få eksempler på, hvorfor Silkeborg Kommune netop er kåret som Danmarks Friluftskommune.

Danmarks Outdoor Hovedstad
”Silkeborg Kommune arbejder visionært og ambitiøst med friluftslivet. Det samlede resultat er en lang række af friluftsprojekter, der kommer borgere og besøgende til gode.”

Sådan skriver juryen, der består af repræsentanter fra Friluftsrådet, Naturvejlederforeningen, Park- og Naturforvalterne, Danmarks Idrætsforbund og Københavns Universitet, i begrundelsen for udnævnelsen.

”Jeg er meget stolt over den hæder, vi får med titlen som Danmarks Friluftskommune. Det er en stor anerkendelse af vores ambition om at være hele Danmarks Outdoor Hovedstad og vores vision om at tænke ‘friluftsliv hele livet’ til gavn for både vores egne borgere og de mange danske og internationale gæster, som besøger vores kommune hvert år for at nyde og bruge vores fantastiske natur med bynære skove og søer,” siger borgmester Steen Vindum.

Friluftsliv hele livet

Silkeborg Kommune satser på et friluftsliv, der skal vare hele livet. Fra barndom til alderdom. Det skal være med til at gøre kommunen attraktiv at bo i, drive virksomhed i og at besøge.

Derfor har Silkeborg Kommune udarbejdet en friluftsstrategi, der er en integreret del af kommuneplanen.

Allerede nu er der en lang række konkrete friluftsprojekter på vej. Det gælder bl.a. et trailcenter, der skal fungere som udgangspunkt for idræt i det fri, en modernisering af det rekreative område, Indelukket, langs Gudenåen i Silkeborg, nye aktivitetsområder i Kjellerup og mange flere.

”I juryen tror vi på Silkeborg Kommune – både på at de tør, at de vil, og at de kan! Vi glæder os til at følge de mange spændende friluftsprojekter, der er i støbeskeen, og vi er sikre på, at både kommunen, dens borgere og mange foreninger vil have glæde af et fortsat godt samarbejde i de kommende år,” lyder det i juryens begrundelse.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top