Silkeborg kåret som årets socialøkonomiske kommune

Silkeborg kåret som årets socialøkonomiske kommune

En ihærdig indsats og flotte resultater med at få udsatte borgere i job. Det er grunden til, at Silkeborg Kommune nu belønnes med titlen som ”Årets socialøkonomiske kommune”

Silkeborg Kommune gør en stor indsats for at skabe de bedste vilkår for virksomheder, der tager et socialt ansvar ved at ansætte mennesker, der har det svært på det almindelige arbejdsmarked. Den indsats blev fredag eftermiddag belønnet på Folkemødet på Bornholm, hvor borgmester Steen Vindum fik overrakt prisen som årets socialøkonomiske kommune.

– Jeg er rigtig glad for og stolt over prisen. Det er et dejligt skulderklap og en anerkendelse af den store indsats medarbejdere, virksomheder og samarbejdspartnere hver dag leverer – og som gør en forskel for vores udsatte borgere. Det giver os kun endnu mere mod til at fortsætte den positive udvikling, vi er inde i, siger borgmester Steen Vindum.

Det er tre af landets førende socialøkonomiske virksomheder Specialisterne, Glad fonden og Grennessminde, der står bag prisen med det formål at sætte fokus på kommunernes rolle i udviklingen af rammer og samarbejdsformer, der fremmer socialøkonomi.

Nomineret for anden gang
Det er anden gang Silkeborg Kommune er nomineret til prisen. I år var Odsherred, Slagelse og Silkeborg Kommune nomineret til prisen, og her trak Silkeborg det længste strå bl.a. på grund af kommunens brede satsning på området gennem flere år med fine resultater.

På to år er der skudt 23 nye socialøkonomiske virksomheder op, og fire nye er på vej. Til sammen har de skabt 70 arbejdspladser til borgere med nedsat arbejdsevne. Målet er at skabe 150 arbejdspladser i 2020.

Silkeborg Kommune hjælper virksomhederne ved bl.a. at yde bistand til udvikling af en bæredygtig forretningsmodel, udvikling af kundegrundlag, rådgivning omkring ekstern investering i virksomheden, netværksetablering mv.


For yderligere information

Borgmester, Steen Vindum: 2629 3732

Beskæftigelseschef, Jørgen Skovhus Haunstrup: 2133 7535

Projektleder på det Socialøkonomiske område, John Kvistgaard: 2183 7005

Om den socialøkonomiske pris

  • Prisen uddeles til en kommune, der har gjort sig særligt bemærket i arbejdet med socialøkonomi. 

  • Det er tre af landets førende socialøkonomiske virksomheder – Grennessminde, Specialisterne og Glad Fonden – der står bag prisen. Med prisen ønsker de at sætte fokus på kommunernes rolle i udviklingen af rammer og samarbejdsstrukturer, der fremmer socialøkonomi.

  • Prisen ”Noahs Værk” er en vandrestatuette, der er skabt af kunstneren Bjørn Nørgaard.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen