Silkeborg indvier sit nye stadion

Silkeborg har fået et nyt, moderne fodboldstadion på Søholt. Mandag den 31. juli bliver JYSK Park indviet med et brag af en åbningsfest og den første store kamp mod ærkerivalerne fra AGF.

19. november 2015 blev byggeriet af Silkeborgs nye stadion, JYSK Park, sparket i gang. På mandag den 31. juli 2017 er det færdige stadionbyggeri klar til at blive indviet med et brag af en åbningsfest.

Fejringen begynder allerede kl. 15, hvor et stort optog med knap 2.000 børn, unge og voksne fra byens idrætsforeninger og organisationer fylder Silkeborgs gader med farvestrålende T-shirts og godt humør, når de i samlet flok går fra det gamle MASCOT park i Sydbyen til det nye JYSK park på Søholt. Efter festdagens deltagere har ramt parken ca. kl. 16.45, er det bl.a. de to SIF-fans Simon Kvamm og Peter Sommer, som giver koncert frem til dagens hovedbegivenhed – den store indvielseskamp mellem SIF og AGF, som fløjtes i gang kl. 19.00. JYSK Park har i alt plads til 10.000 fodboldglade tilskuere på tribunerne, hvilket er mindstekravet for et superligastadion.

Attraktiv grund i Sydbyen

Det nye stadion på Søholt er bygget i et offentligt-privat samarbejde med stor opbakning fra erhvervsliv og organisationer. Det nye stadion giver nogle fantastiske tilskuerforhold og styrker Søholt Idrætspark, der også rummer Silkeborg Atletikstadion, BSV elitehåndbolds hjemmebane Jysk Arena, Silkeborg Sports College, mange boldbaner og andre idrætsanlæg.

Byggeriet af det nye stadion har samtidig frigivet den store og attraktive stadiongrund i Sydbyen til udvikling af byen med nye boliger, boldbaner og det moderne plejecenter Marienlund. Det nye stadion og byudviklingen i Sydbyen bidrager til den store vækst og udvikling, som Silkeborg Kommune oplever i disse år.

JYSK Park er finansieret ved, at Silkeborg IF Invest A/S står for 70 mio. kroner, af de cirka 130 mio. kr., og Silkeborg Kommune for 60 mio. kroner.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top