Silkeborg får trailcenter til outdoor-aktiviteter

Silkeborg Kommune får 1,6 mio. kr. af LOA og DIF til et nyt trailcenter på grænsen mellem skov og by. Trailcentret skal gøre det lettere at bruge naturen til fysisk aktivitet, være naturligt samlingssted og inspirere til nye måder at bruge naturen.

Gå-, løbe-, cykel- og mountainbiketure i det fri bliver en større og større del af danskernes hverdagsliv. Det viser en undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut.
Det kan især mærkes i Silkeborg og Søhøjlandet, der rummer nogle af Danmarks største sammenhængende skovarealer, Gudenåen og en lang række søer.

”Vi har masser af stærke foreninger med stolte traditioner for at dyrke idræt i naturen. Alligevel oplever vi et stigende behov for et sted, hvor det er naturligt at mødes til mtb-turen eller vandreturen og hvor man samtidig kan blive inspireret til at bruge naturen på nye måder,” fortæller Jeppe Thøgersen, sektionsleder for Kultur og Fritid. 

Trailcentret skal placeres ved Vandrehjemmet i Silkeborg, der ligger på grænsen mellem skov og by. På den måde bliver trailcentret både en del af byen og en del af skoven. Herfra bliver der direkte adgang til vandrestier, løberuter, mtb-spor og andre ”trails”.

”Det bliver et sted, hvor man kan mødes med mtb-gutterne, løbeklubben eller familien og komme direkte ud på en af områdets mange ruter. Og så kan man slutte turen med et bad og tjekke op på den næste rute, der skal prøves af,” forklarer Jeppe Thøgersen, sektionsleder for Kultur og Fritid.

Derudover skal trailcentret fungere som en motor for udvikling af foreninger og idrætsliv og være med til at skabe en friluftskultur, hvor idrætsudøvere tager hensyn til hinanden og er med til at vedligeholde og etablere nye faciliteter.

Danmarks Outdoor Hovedstad

Tidligere i år blev Silkeborg udnævnt som Danmarks Outdoor Hovedstad. Det skyldes blandt andet, at der ikke findes andre steder i Danmark, hvor by og natur er forenet på samme måde. Der er fx intet sted i Silkeborg, hvor der er mere end 500 meter til naturen.

”Silkeborg er fuldstændig oplagt som hovedstad for outdoor, fordi vi har en meget høj koncentration af outdoor-oplevelser. At vi nu får et trailcenter gør det kun endnu lettere at få masser af skønne oplevelser i det fri og bliver både et kæmpe plus for vores egne borgere og de turister, der lægger vejen forbi Silkeborg,” siger borgmester Steen Vindum.

Støttet af LOA og DIF

Trailcentret er støttet af Lokale- og Anlægsfonden og Danmarks Idrætsforbund med 1,6 mio. kr.

”Vi skyder også selv en god portion i projektet, men det har gjort en kæmpe forskel for kvaliteten. Og så er det ret fantastisk at få lov at sparre med LOA og DIF, der arbejder med lignende projekter i fire andre kommuner. Jeg er sikker på, at vi kommer til at høste en masse viden og gode erfaringer i samarbejdet,” siger Jeppe Thøgersen.

For yderligere information kontakt:

Jeppe Thøgersen, sektionsleder Kultur og Fritid, Silkeborg Kommune, 20 58 62 76

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top