Silkeborg får stor BikePark

Silkeborg får stor BikePark

Nu får mountainbikeentusiaster i alle aldre endnu flere muligheder for at udforske Silkeborgs naturskønne terræn. Silkeborg Kommune har sat 2,2 millioner af til at etablere en stor BikePark.

Med den helt nye BikePark i Silkeborg får nybegyndere et sted, hvor de kan blive fortrolige med de tekniske greb og lære, hvordan man skal opføre sig på mountainbikesporene i skoven. På samme tid får eliteudøverne en base, hvor de kan udvikle deres tekniske niveau i en ramme, der er gearet til konkurrencer på eliteplan.

BikeParken bliver etableret ved Cirkuspladsen på Kastaniehøjvej, der med sit kuperede skovområde er en perfekt mountainbike-kulisse. 

Flere ture ud i naturen

Den nye BikePark skal være med til at omfavne den interesse for træning under åben himmel, der i de seneste år er eksploderet. Faktisk er op til 70 % af de voksne, som er aktive, aktive ude i naturen, viser en analyse fra Idrættens Analyseinstitut. Især mountainbikesporten har vundet indpas, og i mere end 10 år er antallet af mountainbikeudøvere steget enormt.

Derfor er det kun naturligt, at der kommer et større udbud af idrætsfaciliteter i det fri, siger Gitte Willumsen, formand i Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget.

– Silkeborgs nye BikePark kommer i den grad til at understøtte den store efterspørgsel efter idrætsfaciliteter og outdooroplevelser, vi har set de seneste år. Det er ikke kun eliteudøvere, men også børn, unge og familier, som søger udenfor. Derfor er der behov for et sted, hvor mountainbikere i alle aldre og på alle niveauer kan udvikle sig i trygge rammer. 

Danmarks Outdoor Hovedstad

Den nye BikePark er en del af en hel række af friluftsprojekter i Silkeborg, der skal gøre det endnu lettere at få en masse skønne oplevelser under åben himmel.

– Silkeborg er en by midt i naturen, og de naturskønne rammer skal udnyttes, så både lokale og gæster får gode outdooroplevelser. En BikePark af den størrelse vil være helt unik herhjemme. Sammen med det nye trailcenter og andre spændende outdoorprojekter er Bikeparken med til at sætte Silkeborg på landkortet som Outdoor Hovedstad, udtaler borgmester Steen Vindum.

Der er sat 2,2 millioner af til BikePark-projektet, som det vil koste at anlægge træningsbaner og konkurrencespor i skovområdet ved Cirkuspladsen.

Silkeborg Kommune har i 2018 afsat 100.000 kr. til opstart af BikeParken. Der skal i løbet af 2018 udvikles en model for drift og fortsat udvikling af BikeParken.

For yderligere information kontakt:
Jeppe Thøgersen, sektionsleder Kultur og Fritid, Silkeborg Kommune, tlf. 20 58 62 76.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen