Silkeborg er værtsby for Kronprinsparrets Priser 2017

Når Kronprinsparret hædrer ekstraordinære indsatser inden for kultur og socialt arbejde, kommer det i år til at foregå lørdag den 25. november i Jysk Musikteater i Silkeborg.

Bikubenfonden skriver i en pressemeddelelse:

Hvert år afholdes Kronprinsparrets Priser et nyt sted i Danmark. I år hædres fremragende præstationer inden for kunst og kultur og sociale indsatser i Jysk Musikteater i Silkeborg, hvor Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris samt to Stjernedryspriser skal uddeles.

Værtsby med verdensarv, kunst og kultur

Årets værtsby er omgivet af Silkeborgsøerne, Gudenåen og Danmarks største skovområde. Derudover byder Silkeborg også på et rigt kulturliv, og som partner i Den Europæiske Kulturhovedstad 2017 er byen med til at sætte fokus på kunst og kultur i det midtjyske.

Silkeborg huser flere kulturelle institutioner, som blandt andre tæller Museum Jorn, som har den største eksisterende samling af Asger Jorns egne værker, plus værker af flere hundrede andre danske og udenlandske kunstnere. KunstCentret Silkeborg Bad præsenterer aktuelle udstillinger med nyere kunst, og modstykket dertil er Museum Silkeborg, hvor det verdensberømte moselig Tollundmanden ligger, som er et af de bedst bevarede oldtidsmennesker i verden. Jysk Musikteater ligger på byens gamle papirfabrik sammen med blandt andet Papirmuseet og koncertstedet Kedelhuset, som alle bidrager til Silkeborgs aktive kulturliv.

Kronprinsparrets Priser hylder både kultur og socialt arbejde, og i 2017 blev Silkeborg hædret som årets socialøkonomiske kommune for sin ihærdige indsats og resultater med at få udsatte borgere i job. Også derfor er Silkeborg en oplagt værtsby for Kronprinsparrets Priser 2017.

 

Stjernedryspriser offentliggøres før showet

Kronprinsparrets Priser 2017 bliver som de foregående år centreret om Kronprinsparrets overrækkelse af de fire priser. Modtagerne af Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris bliver først afsløret under showet i Jysk Musikteater i Silkeborg den 25. november. Til gengæld bliver modtagerne af de to Stjernedryspriser offentliggjort i ugerne op til. Stjernedryspriserne bliver givet for at hædre og synliggøre yngre kunstnere, og sidste år var det musiker og mundharpist Mathias Heise og tegnestuen Johansen Skovsted Arkitekter, som modtog priserne.

Kronprinsparrets Priser blev indstiftet i 2004, som Bikubenfondens bryllupsgave til Kronprinsparret. Formålet med Kronprinsparrets Priser er at synliggøre og anerkende den ekstraordinære præstation inden for dansk, grønlandsk og færøsk kultur og socialt arbejde.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top