Silkeborg blandt landets seks bedste erhvervskommuner

I Dansk Byggeris nyeste måling indtager Silkeborg Kommune en 6. plads blandt landets mest erhvervsvenlige kommuner.

Dansk Byggeri har netop offentliggjort deres årlige måling over landets mest erhvervs- og byggevenlige kommuner i 2017. På den nye liste er Silkeborg Østjyllands bedste erhvervskommune og nr. 6 ud af landets 98 kommuner, hvilket er en forbedring på 10 pladser i forhold til 2016, og 53 pladser i forhold til 2015.

”Vi arbejder hårdt på at skabe rammer for en positiv udvikling i vores kommune hver eneste dag. Vi har i kommunens erhvervshandleplan et stort fokus på initiativer, der kan hjælpe både iværksættere og etablerede virksomheder med at komme endnu hurtigere ind på et vækstspor, til gavn for os alle i Silkeborg Kommune,” siger borgmester Steen Vindum.

Silkeborg Kommune får generelt flotte karakterer i alle undersøgelsens parametre. Dansk Byggeri hæfter sig især ved Silkeborg Kommunes udbudspolitik, hvor løbende dialogmøder med virksomheder skaber gennemsigtighed og gode vilkår under udbud af opgaver.

Dansk Byggeri peger samtidig på, at Silkeborg Kommune har investeret i store kommunale byggeprojekter og på en stigning i byggetilladelser til både private og virksomheder. Og så er afskaffelsen af dækningsafgiften i Silkeborg Kommune fortsat et stort plus for erhvervsvenligheden, ifølge Dansk Byggeri.

”Vi arbejder målrettet på at forbedre erhvervsklimaet med nye tiltag. I løbet af de seneste år har vi afskaffet dækningsafgiften, vi investerer massivt i bedre infrastruktur og byliv, vi har gjort det nemmere for virksomheder at vinde offentlige udbud, og vi har sænket gebyret på byggesager”, siger Steen Vindum.

Den gode placering i Dansk Byggeris undersøgelse er samtidig godt nyt, for de mange investorer og virksomheder der allerede er i gang, eller står på spring, for at etablere boliger og erhvervsbyggerier i Silkeborg Kommune.

Flere af Silkeborgs nabokommuner er faldet tilbage på Dansk Byggeris liste over erhvervsvenlighed. Ikast-Brande ligger nr. 49, Herning nr. 14, Skanderborg nr. 44, Aarhus nr. 43 og Horsens nr. 23.

For yderligere oplysninger:

Borgmester Steen Vindum, 26 29 37 32

Se fakta om erhvervsvenligheden i Silkeborg Kommune i Dansk Byggeris analyse.
Læs Dansk Byggeris analyse

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top