Silkeborg åbner Campus Bindslevs Plads

På lørdag åbner Silkeborg et banebrydende uddannelses- og bymiljø omkring Bindslevs Plads. Det splinternye CampusHus er et af svarene på, hvordan vi forbereder vores børn til fremtidens arbejdsmarked, hvor mange jobs endnu ikke er opfundet.

Set udefra ligner CampusHuset på Bindslevs Plads i Silkeborg måske nok mange andre moderne byggerier, men når Silkeborg på lørdag kl. 10 åbner dørene, står gæsterne midt i ét af svarene på fremtidens undervisningsformer – og lige under bordene, der hænger i loftet.

Allerede før åbningen er huset booket knap 90 procent af tiden frem til nytår.

Åbent laboratorium for børn og unge

CampusHuset, hvis lige ikke er set andre steder i Danmark, bliver et åbent laboratorium, hvor skoleelever, studerende, erhvervsliv og borgere kan lære og skabe sammen. Her bliver de traditionelle undervisningsformer vendt på hovedet, og i stedet handler det om at finde ud af, hvordan vores børn og unge lærer allerbedst.

Derfor hænger borde og skillevægge i loftet, så rummet bliver så fleksibelt som muligt. I midten af huset er der bygget en scene, der både kan ses indefra og udefra og de mange studieceller- og rum kan bruges på kryds og tværs i undervisningen. 

Her kan unge mødes på tværs af institutioner til fælles studiecafé eller mødes i det digitale værksted FabLab, hvor man kan prøve kræfter med digitale teknologier ved hjælp af fx programmeringsværktøjer, 3D-printere og vinylskærere.

En ny kreativ bydel

Campus Bindslevs Plads er resultatet af en lang samarbejds- og udviklingsproces mellem syv uddannelses- og kulturinstitutioner på og omkring Bindslevs Plads. Det er dog langt fra kun de involverede parter, der får glæde af huset.

CampusHuset er bygget sammen med Silkeborg Bibliotek og bliver derfor også et naturligt sted at opholde sig, finde en hyggekrog at læse i eller deltage i kulturelle arrangementer.

På hjørnet af Campus Bindslevs Plads åbner desuden et nyt kulturhus, hvor unge kan eksperimentere med kulturproduktion, demokrati og entreprenørskab.

Med CampusHuset åbner Silkeborg ikke blot et hus, men et helt nyt fællesskab, som i de kommende år vil udvikle området omkring Bindslevs Plads til en ny kreativ bydel, midt i byen. 

 

Kom til åbnings- og kulturfest på lørdag

Tidspunkt: Lørdag 9. september, kl. 10-18. 
Sted: Campus Bindslevs Plads, Silkeborg

 

PROGRAM:
Kl. 10.30: Åbningstale, fælles snoreklip med bobler og snacks 
Kl. 10.55: Velkomsttale v.Campus Bindslevs Plads, 
Kl. 11.15: Tak for samarbejdet, Kulturhovedstad Aarhus 2017
Kl. 12.00: SuperSoul fra Den Kreative Skole åbner kulturfesten
Kl. 13.00: Choice Dealing Dima – Silkeborgs unge funk/rock band
Kl. 14.00: Los Fuegos – mexicansk festmusik
Kl. 15.30: Trommeopvisning 
Kl. 16.30: King Of Jutland – Officiel Breakdance Battle
Kl. 18.00: Tak for i dag

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top