Sænk farten Silkeborg

Sænk farten Silkeborg

Silkeborg Kommune sætter som en del af årets fartkampagne 2021 cirka 60 plakater op ved udvalgte veje i kommunen med opfordringen om at sænke farten.

Plakaterne kommer blandt andet op langs Kjellerupvej og Ulvedalsvej, som er to af de veje, hvor der bliver kørt for stærkt.

Indsatsen må siges at være nødvendig, for selvom der i januar 2021 kørte 30 % færre bilister på vejene i forhold til sidste år, blev næsten lige så mange sigtet ved den landsdækkende fartkontrol i januar 2021 som i 2020.

Politiets umiddelbare vurdering er, at den ekstra plads på vejene frister for mange til at køre for stærkt.

Borgere er bekymrede for hastigheden

Lokalt skaber den høje fart utryghed hos dem, der oplever andre køre for hurtigt. Det kan Michelle Laviolette godt forstå. Hun er seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik, som Silkeborg Kommune laver kampagnen i samarbejde med.

– Mange bliver utrygge, når der bliver kørt for stærkt i deres eget lokalområde, og det er bestemt ikke uden grund, fordi for høj fart er en afgørende faktor i mange ulykker. I cirka 75 procent af dødsulykkerne med for høj fart kunne ulykken helt være undgået, hvis ikke der var blevet kørt for stærkt. Vi sparer ikke ret meget tid ved at køre for stærkt, men vi tager en stor risiko, når vi gør det, siger Michelle Laviolette, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Tiltag for at sænke farten

I 2020 og begyndelsen af 2021 har Silkeborg Kommune sat ind flere steder, hvor der er kørt med såkaldt sort hastighed. Det vil sige, der er blevet kørt over 65 km/t, hvor man må køre 50 km/t, og over 104 km/t, hvor man må køre 80 km/t.

Det er ved:

  • Hornvej ved Tingbakken, Gjern – ét ekstra bump
  • Ebstrup Tværvej, Ebstrup – sideheller, som indsnævrer til én kørebane
  • Grauballevej, Nisset – varsling af ubetinget vigepligt med supplerende skilt
  • Thorsøvej, Grølsted – 50 km/t afmærket på kørebanen og bygrænsetavler i begge sider af vejen
  • Kjellerupvej, Demstrup – udvidelse af den eksisterende bygrænsehelle fra syd (er sat i gang)
  • Smedebakken omkring Foghsvej i Thorning – fire bump (på vej)

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen