Ro og tryghed er nøgleordene for ny profilplejebolig

I løbet af 2018 åbner endnu en profilplejebolig i Silkeborg Kommune. Malmhøj ligger i Vinderslev og skal specialisere sig i at drage omsorg for borgere, der gennem livet har bøvlet med sindet.

Ældre- og Handicapudvalget har netop godkendt Malmhøj som ny profilplejebolig. Det betyder, at Malmhøj om et lille års tid slår dørene op for en ny gruppe borgere: Ældre, der gennem livet har haft det svært med psyken.

Plejecenterets unikke beliggenhed, hvor natur og åbne vidder præger udsynet, skaber den ro, som de ældre har brug for. Også Malmhøjs mindre boenheder og rolige fællesarealer, der giver mulighed for en struktureret hverdag i afdæmpede omgivelser, skaber gode rammer for den rette pleje og omsorg.

– Omgivelserne omkring Malmhøj og selve husets opbygning matcher de behov, som de nye borgere har. Vi skal ikke bruge kræfter på ombygninger, men kan i stedet bruge tiden på at kompetenceudvikle personalet, så de får de helt rigtige pædagogiske værktøjer til at løse de nye opgaver, siger Hans-Jørgen Hørning, formand for Ældre- og Handicapudvalget.

Selvom Malmhøj specialiserer sig inden for en særlig gruppe borgere, er plejecenteret stadig åbent for alle.

– Det er vigtigt forstå, at Malmhøj ikke er et psykiatrisk bosted. Malmhøj er et plejeboligtilbud for borgere, som har et svært sind og er kommet til et sted i deres liv, hvor aldersbetingede sygdomme betyder, at de har brug for ekstra omsorg og sundhedspleje, forklarer Else K. Jensen, leder af Malmhøj.

I processen mod at blive en profilplejebolig, er åbenhed i forhold til lokalbefolkningen afgørende. Derfor samarbejder Malmhøj blandt andet med den lokale skole, hvor 2. klasserne fx har plantet træer, og 5. klasserne har inddraget de ældre i deres skoleprojekt. Også børnehaven og dagplejen kigger forbi til fx mooncar-ræs eller juletræsfest.

– Vi vil gerne fortælle om hverdagslivet her på Malmhøj og afmystificere de nye borgere, der flytter ind. Derfor er de lokale aktører vigtige at være i dialog med – lige fra skolen og børnehaven til lokalrådet, frivillige og borgeren på gaden. Derfor er alle også velkomne forbi, hvis de har spørgsmål, fortæller Else K. Jensen.

I Silkeborg Kommune sker der over de kommende år en løbende udvikling mod flere plejecentre med profiler.

Det betyder et nyt fokus på fagligheden og dermed også en øget specialisering, som skaber bedre vilkår for nuværende og kommende borgere på kommunens plejecentre.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top