Oline er nomineret i skrivekonkurrencen 500 ORD

Skrivekonkurrencen 500 ORD har modtaget 4177 indsendte historier. Alle historier er skrevet af børn og unge, og har en længde på 500 ord. Nu har en jury udvalgt de 20 bedste historier, og én af dem er skrevet af Oline fra Silkeborg.

15-årige Oline går i 8. klasse på Klippen i Voel. I sin fritid kan hun godt lide at dyrke sport og spille musik. Derudover bruger hun gerne tid sammen med veninderne, og faktisk var det sammen med dem, at hun fik ideen til sin historie Verdens længste rejse:

– Altså jeg fik min ide, da jeg spillede et spil, som hedder Dixit, sammen med nogle af mine veninder. Det er et spil med billedekort, og så var der et bestemt kort, vi kom til at snakke om, og det kort gav mig ideen, forklarer Oline.
Billedkortet viser en tegning af en lille mand, der står på toppen af en stor stak bøger. Han står på kanten af den øverste bog, som om han skal til at springe ud fra en vippe.

– Det er som om, at han er i tvivl om, om han skal hoppe ned eller blive. Og så tænkte jeg, at det kunne være sjovt, hvis hovedpersonen i min historie kom til at hedde Tvivl, fortæller Oline.

Et par dage efter, at Oline havde fået ideen, så hun et opslag om konkurrencen 500 ORD på en hjemmeside. Det var altså helt tilfældigt og spontant, at hun kom til at deltage i konkurrencen. Oline begyndte at skrive sin fortælling, som tog form, mens hun skrev. Skrivekonkurrencens tema er at rejse, og Olines historie kom til at handle om at rejse i mere end én forstand:

– Jeg tænkte, at verdens længste rejse kunne være livet, fordi det er den længste rejse, vi nogensinde kommer ud på, selvom vi ikke ved, hvor lang den bliver. Min historie handler om en mand, der hele tiden kommer i tvivl om, hvad han skal, og derfor griber han ikke de muligheder, han får. Så det ender med, at han ikke rigtig får noget ud af sit liv, oplyser Oline.

Selv er Oline glad for at rejse, og har også besøgt nogle af de lande, hun skriver om i sin historie. Når hun læser bøger, skal de ligeledes være realistiske og handle om virkeligheden. Lige nu er hun for eksempel i gang med at læse Trebizon, som er en ungdomsserie skrevet af Anne Digby. Oline har ikke nogen yndlingsforfatter. Det vigtigste for hende er, at det hun læser er spændende eller sjovt. Til spørgsmålet om, hvorvidt Oline selv drømmer om at blive forfatter, tøver hun lidt:

– Det ved jeg faktisk ikke helt. Når vi har skrevet noget i skolen, har jeg syntes, det var sjovt, men jeg ved ikke rigtig, hvad jeg vil være endnu. Jeg tror måske, at det som forfatter godt kan blive lidt ensomt, så det ved jeg ikke helt, afslutter hun.

Den flotte nominering bevidner i hvert fald om, at hendes skrivefærdigheder ikke fejler noget.

Læs selv Olines historie “Verdens længste rejse”

Vinderen offentliggøres i oktober til den internationale børnelitteraturfestival Hay Festival i Aarhus, hvor alle nominerede er inviterede til at deltage.

Læs mere om konkurrencen 500 ORD

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top